avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate

Buna ziua,

Buna ziua,
Bunica mea a cumparat o suprafata de pamint (liber de sarcini) in anul 2000 cu act de vinzare-cumparare. Alt document nu stiu sa se mai fi emis in legatura cu aceasta proprietate. Bunica a decedat apoi in 2003. Unicul sau fiu (tatal meu) nu a facut nici-un demers pt trecerea acestei proprietati pe numele sau tocmai din acest motiv: e unic mostenitor. Pe aceasta proprietate parintii mei au ridicat si o casa care pina in acest nu are autorizatie de constructie. Mentionez ca proprietatea este in extravilan. Cei de la Primaria comunei respective ii "ameninta" pe parintii mei ca isi pot pierde pamintul, amenzi, etc. din cauza acestei situatii (drept proprietate/aut constructie casa).
As vrea sa stiu ce s-ar putea intimpla in continuare daca, in afara ce costurile aferente, nu fac nimic in acest sens si ce s-ar intimpla daca incep demersurile pt intrarea in drepturi pt proprietate si pt emiterea unei autorizatii de constructie pt casa . Mentionez ca autorizatia nu a fost scoasa de la inceput (anul 2000 cind a inceput constructia casei) din cauza ca nu exista plan de urbanism sau asa ceva in acel moment, cel putin asa li s-a spus de la Primarie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 19:27, 3 Octombrie 2008
Proprietatea nu se va pierde insa sunt posibile amenzi pentru nerespectarea regimului constructiilor. Un prim pas ar trebui facut in privinta trecerii terenului in intravilan si apoi alte denmmersuri inclusiv dezbaterea succesiunii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare teren extravilan vasile2020 vasile2020 Printre altele in mostenirea de la bunici am si un titlu de proprietate cu citeva hectare de teren extravilan si as dori sa vind aproape un hectar ,cum pot ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate cu cintec! dncl dncl Buna ziua!S-au revendicat doua terenuri,din care s-a trecut numai unul in TP iar pe celalalt este pusa in posesie o alta persoana care isi construieste ... (vezi toată discuția)
Solutionare statut acte proprietate imobiliara Gigi_78 Gigi_78 Bunaziua ! Detin o proprietate imobiliara, printrun act de vinzare cumparare de catre bunici mei catre mine, din anul 2004, constind intrun teren agricol ... (vezi toată discuția)