avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... achizitie apartament - complicat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

achizitie apartament - complicat

buna ziua,

intentionez achizitia unui imobil prin contract de vanzare cumparare (il voi achizitiona cash)
Proprietarul a fost persoana juridica, si pentru a se sustrage de la plata taxelor (impozit, tva, etc) s-au folosit de un act de dare in plata catre o terta persoana, care este actualul proprietar. (Printr-o presupusa datorie a persoanei juridice catre persoana fizica, s-a intrat in posesia apartamentului)
In momentul de fata, eu cumpar apartamentul de la persoana fizica.
Am auzit de foarte multe artificii in momentul vanzarii apartamentelor in Bucuresti, de aceea as vrea sa va intreb daca ma expun vreunui risc in momentul acestei achizitii ! ( daca luam credit macar erau toate actele verificate de banca de 2-3 ori )
Cel mai recent răspuns: raoul26 , utilizator 21:44, 24 Noiembrie 2011
Verificati cu atentie situatia la nivelul asociatiei de proprietari ,sa nu va confruntati ulterior cu existenta de debit-pe care nu il recunoasta nici persoana juridica nici cea fizica
Detineti certificatul fiscal ?
Ati analizat situatia de la nivelul OCPI?
nu, sunt in legatura directa cu notariatul.
Eventualele datorii la intretinere, curent, s.a.md. nu reprezinta un mare risc.
Riscul pe care il vad in momentul de fata e mai mult legat de cumpararea apartamentului, si apoi de vreo clauza sau hotarare judecatoreasca care sa imi dovedeasca nulitatea actului de v-c. nu vreau sa platesc asa o suma mare de bani si apoi sa fiu evacuat...
dar, repet, sunt unele artificii in fata carora si notarii se minuneaza...
buna seara,
repet, incerc achizitia unui imobil de la o persoana fizica, aceasta persoana fizica a achizitionat imobilul de la o societate comerciala, in urma cu 2 saptamani. stiu ca exista acel termen de 3 ani, timp in care, daca o societate comerciala intra in insolventa,toate actele semnate sunt anulate.
Dar oare eu nu sunt protejat de lege in nici un fel daca doresc sa achizitionez acest apartament? Pot adauga vreo clauza prin care sa nu imi iau raspunderea riscurilor care pot interveni pe parcurs?
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
raoul26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli si obligatii financiare pentru cumparator imobil Zaph Zaph Buna ziua, ma intereseaza ce cheltuieli are cumparatorul unui apartament vechi (anii 1960) in afara de onorariul vanzarii la notar si taxa de intabulare. Mai ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil tva 5% Cristina293 Cristina293 Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea: Sotul a cumparat prin credit prima casa, in 2013, o garsoniera, de la o persoana juridica cu cota TVA de 5%. In acel ... (vezi toată discuția)