avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare absolvent studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare absolvent studii superioare

Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l respecte?La aceasta data de 22.11.2011?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:48, 25 Noiembrie 2011
kyrakyra_65 a scris:

......
- daca nu exista CCM aplicabil, venitul salarial al salariului cu studii superioare nu poate fi mai mic de 1.200 lei cat este in prezent.


Unde este reglementat acest salariu in prezent? ...

paok a scris:

Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l respecte?La aceasta data de 22.11.2011?



Nu avem un Contract Colectiv de Muncă semnat la nivel naţional ,de aceea,in acest moment nu se aplică indicii de ierarhizare ,(cei care ajută la stabilirea salariului minim pentru angajati în funcţie de calificarea şi/sau studiile absolvite) ,stabiliti prin acest contract.
Exceptia o reprezinta totusi ramurile in care exista semnat in prezent un astfel de contract. Este adevarat ca unii functionari de prin ITM indruma angajatorii sa foloseasca in continuare coeficentii de ierarhizare din vechiul contract colectiv de munca,dar aceasta indrumare nu are un temei legal.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pentru studii superioare in domeniul privat Eulaura Eulaura Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire! Care este noul salariu pentru studii superioare in mediul privat? Astazi ne-au fost prezentate noile contracte de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)
Salariul minim pe tara de la 01.01.2011 cat este CURALA CURALA buna ziua .Va rog ajutati-ma si pe mine cineva care este salariul minim pe tara de la 01.01.2011 minim brut atat pentru necalificati cat si pentru calificatii ... (vezi toată discuția)