avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum trebuie sa procedam?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum trebuie sa procedam?

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie si am nevoie de sfaturi visavis de modul cel mai indicat de a proceda.
Suntem 4 frati si mama, iar una dintre surori cu sotul ei doreste sa cumpere casa parinteasca aflata relativ aproape de oras, pentru a o renova(casa chiar necesita renovari serioase) si folosi ca si casa de vacanta; evident cu despagubirea celor trei frati ramasi.
Mama este de acord, cu conditia sa poata locui pe tot restul vietii in casuta mica cu o camera aflata langa casa principala, eventual sa fie ingrijita in momentul inn care nu se va mai putea ingriji singura.Tatal meu nu mai traieste. Desi la inceput am avut retineri, intr-un final toti cei trei frati ramasi am fost de accord cu aceasta rezolvare.
Intrebarea mea este cum trebuie procedat, care este modul de impartire/despagubire pentru ceilalti trei frati si mai ales ce acte trebuiesc facute astfel situatia sa fie clara, fara interpretari si razgandiri si astfel incat sa fim 100% siguri ca mama va putea sa locuiasca in acea casuta pentru cat va fi sa fie, fara probleme?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si daca e nevoie de detalii, va raspund cu placere.
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 17:19, 22 Noiembrie 2011
situatie se poate solutiona printr-o deplasare la un notar ,bine inteles toti cei implicati,care v-a face formele legale , stabilind si cote parti pentru fiecare mostenitor .
Multumesc pentru raspuns, binenteles ca intr-un final vom ajunge acolo. Ma interesa insa si ce fel de acte(vanzare-cumparare, donatie sau altceva?!) se fac in tot acest proces, care este procedura normala pentru situatii de genul asta, care sunt cotele parti pentru fiecare mostenitor(eventual cum se calculeaza).
domnule inginer nu-mi luati in nume de rau sau ca nu sant politicos , am dat o sugestie care este cea mai plauzibila si solitioneaza cazul dtr. n o t a r u l ,dupa ce dtr il informati ce doriti va sti ce act trebue si ce cote se cuvin , stima si respect .bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii dupa ce s-a facut succesiunea alexaces alexaces Buna seara,mama mea are o problema,in urma cu aproape trei ani surorile mamei au hotarat sa vanda casa bunicii deoarece aceasta ajunsese in stadiul de a nu se ... (vezi toată discuția)
Tatal meu vitreg a murit am dreptul la mostenire... alexandra90 alexandra90 Buna ziua tatal meu vitreg a decedat anul trecut cu 4 zile inainte de a ne face testament mie si mamei mele, el mai are 3 frati care doresc sa vanda casa lor ... (vezi toată discuția)
Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)