avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme asociatie de locatari

Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc de 20 de apartamente dintre care doar 4 mai sunt bransate la cet braila restul avand centrala termica.Asociatia de locatari a hotarat ca pe cei care sunt inca bransati la cet sa ii debranseze,toate bune si frumoase pana aici partea rea pentru mine este ca pe mine nu ma anuntat nimeni ce au degand sa faca si nu am semnat nimic nu mi-am dat acordul sa ma debranseze.As vrea sa stiu daca este legal asa ceva si ma gandesc sa ii actionez in judecata.Va multumesc:D
Cel mai recent răspuns: niotin , utilizator 16:00, 22 Noiembrie 2011
Decat sa cheltui banii pe la judecati, mai bine faci un imprumut de undeva si schimbi sistemul de incalzire cu o centrala murala pe gaz metan.
In situatia in care ramaneti singurul bransat, prin asociatie, costurile cu agentul termic vor fi mari pentru dv si o parte din aceste costuri ar trebui suportate si de cei cu centrale individuale.
Aveti de ales intre:
- a initia o actiune in instanta, cu sanse mici de a obtine ceva in favoarea dv mai ales ca iarna trece in cateva luni iar procesul poate dura mult peste aceasta perioada
- a va instala urgent o centrala proprie ca si alti veci ai dumneavoastra, asa cum s-a spus mai sus
- a merge la furnizor si sa incheiati contract cu acesta care o sa va furnizeze agent termic doar dumneavoastra si-o sa suportati intreaga factura
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Adriantot, moderator
Stimate domn, biroul executiv al asociatiei de proprietari prin presedinte, poate lua unele decizii fara a anunta in prealabil membrii sai asociati, in cazul dumneavoastra, pentru cele patru apartamente de care mentionati, nu cred ca s-a produs o ilegalitate, prin decizia luata asociatia a reusit sa-i scuteasca pe ceilalti membri de cheltuieli comune inutile, asa cum a mentionat si celalalt utilizator, cea mai buna solutie pentru dumneavoastra este achizitionarea unei centrale termice de apartament. Niciodata nu am fost adeptul incalzirii centralizate oferite de sistemele de producere si distributie din romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare caldura de plata integrala a facturii radet gcprmr gcprmr Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si ... (vezi toată discuția)
Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura utilizatori casnici iulianna1 iulianna1 Locuiesc intr-un bloc in care, din 20 apartamente 4 au repartitoare iar restul proprietarilor centrala proprie. In iarna lui 2012 am platit la caldura ce trece ... (vezi toată discuția)