avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... pact comisoriu de gradul IV inscris in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

pact comisoriu de gradul IV inscris in cartea funciara

Intrebarea mea este urmatoarea , daca se poate vinde un imobil si in ce conditii, daca in sarcina sa exista un privilegiu al vanzatorului ( este inscris in cartea funciara un pact comisoriu de gradul IV ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:12, 27 Noiembrie 2011
nu poate fi trecut pactul comisoriu sub sarcini, probabil este notata chiar o obligatie de plata, eventual o ipoteca legala pentru restul de pret, caz in care vanzarea se poate incheia in continuare dar numai cu preluarea acesteia.
Depinde si de cand e notarea, care e termenul, vad ca userul nu revine cu detalii. POate e pentru pret, poate nu, nu stim.
notarea in CF s-a facut odata cu transcrierea dreptului de proprietate pe numele actului cumparator, pentru garantarea diferentei de pret, pactul comisoriu de gradul IV , a fost trecut ca si clauza in contractul de vanzare- cumparare
in aceasta situatie, nu aveti nicio problema puteti cumpara sau vinde imobilul fara probleme, privilegiul nu inseman interdictie de instarinare ci dreptul de urmarire a bunului in mana oricui s ar afla si drept de prioritate la oric distribuire din sumle obtinute din vanzare bunului , insa partea dinn pret ce se cuvine creditorului privilegiat a i se chita acestuia
Pactele comisorii sunt clauze contractuale si nu se inscriu in cartea funciara.

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de gradul iv. cum se procedeaza in continuare ? avocat_junior_2010 avocat_junior_2010 Salutare Speta este foarte simpla: avem un contract de vanzare cumparare incheiat pentru un imobil intre A (proprietar) si B (cumparator), care prevede ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu grad iv crisssu crisssu Cine este proprietarul? O persoana fizica vinde unei societati un teren in 2006, primeste avansul iar restul de pret urmeaza sa il primesca in momentul in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare prima casa(privilegiul vanzatorului) Catala Catala Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati in ce masura ne putem proteja, in calitate de vanzatori in cadrul unui contract de vanzare-cumparare prin Prima Casa in ... (vezi toată discuția)