avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa

Buna ziua, apelez la dvs cu o intrebare. Subiectul principal fiind o casa la tara, care apartine bunicilor mei, bunicul a decedat in urma cu 20 de ani, numai bunica ramanand in viata. Am aflat de curand ca aceasta ar fi facut acte pe casa unei matusi de-ale mele, fara acordul tatalui meu (respectiv fiul ei) . Ma gandesc ca fiind 4 copii , tatal lor fiind mort, se imparte totul in mod egal , atat la sotia supravetuitoare, cat si la cei 4 copii, nu cred ca poate face ceva fara acordul tuturor. Daca ea intradevar a facut acte unuia din ei, fara acordul tuturor este in regluna, poate proceda astfel?....daca nu..ce se poate face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 19:05, 22 Noiembrie 2011
daca a facut acte de vanzare-cumparare nu puteti face nimi. daca a facut testament sau donatie da.se numeste reductiunea liberalitatilor excesive
daca casa apartinea si bunucului si bunicii , aceasta din urma nu putea face "acte" decat pe partea dansei. Dar e posibil ca imobilul sa fi ajuns printr-o imprejurare in proprietatea exclusiva a bunicii! Va puteti interesa la Cartea Funciara care este situatia casei , acolo gasiti inscrisurile cu pricina - si orice persoana le poate consulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drept succesiune emiliasirbu emiliasirbu buna ziua am o mica problema. mentionez ca bunica vrea sa vanda casa i a rezolve treburile cat mai este in viata. va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, socrul meu a decedat recent si din viata a donat ... bibi2018 bibi2018 Bună ziua ,socrul meu a decedat recent si din viata a donat sorei lui apartamentul lui .Pe cf zice ca is lăsat 1/4 cota actuala și 1/4 inițială. ... (vezi toată discuția)