Buna ziua,
M-am trezit cu doi politisti la usa care mi-au adus la cunostinta ca exista o reclamatie de la un vecin pe adresa mea cum ca as fi tulburat linistea publica. Problema e ca nu este asa. Nu am cauzat probleme vecinilor niciodata. I-am rugat sa verifice bine daca chiar este corecta adresa si mi-au zis ca da. M-au invitat la sectie sa vorbim acolo mai detaliat despre problema. Nu au vrut sa-mi spuna despre ce e vorba exact si nici cine m-a reclamat. Ma voi duce la sectie dar vreau sa va intreb cum ma pot apara in acest caz? Cum pot dovedi ca este vorba de o confuzie, greseala? ( toti ceilalti care locuiesc cu mine imi sunt rude de gradul 1 ).
Si inca o intrebare : il pot trage la raspundere pe vecinul care m-a reclamat eronat, sa il dau in judecata, spre exemplu?
mergeti si discutati cu ei ca sa vedeti exact despre ce este vorba. O sa aflati cind este presupus ca ati disturbat linistea publica si atunci o sa puteti sa le spuneti mai multe despre acel eveniment.
ce este curios in acest caz este faptul ca in toate spetele asemanatoare constatarea contraventiei se face pe loc, chiar in momentul in care se desfasoara activitatile reclamate astfel incit politia sa poata aplica amenda in baza propriilor constatari, ceea ce in cazul dvs nu este aplicabil.
daca politia nu a constatat personal (ex proprii sensibus) contraventia, nu poate aplica amenda deoarece este necesar sa existe dovezi. simpla reclamatie nu este suficienta.
Am mers si am clarificat lucrurile. Era vorba de alti vecini scandalagii insa reclamantul ori din reavointa ori din prostie m-a indicat pe mine ca fiind sursa neplacerilor sale. Politistul cu care am vorbim a refuzat sa-mi comunice numele reclamantului pe motiv ca as putea recurge la acte de violenta impotriva respectivului. Intrebare : a procedat corect? Chiar nu am niciun drept sa stiu cine m-a reclamat? Cum as putea afla daca totusi el nu a dorit sa ma ajute? In declaratia ( reclamatia ) pe care a dat-o, reclamantul a sustinut ca am savarsit anumite fapte pe care de fapt nu le-am comis, fapte ce imi afecteaza in mod negativ imaginea publica in comunitatea in care locuiesc. Doresc sa aflu cine este pentru a discuta civilizat cu respectivul si sa-i aduc la cunostinta eroarea pe care a facut-o, intentionat sau nu. Cum as putea proceda pentru a ii afla identitatea?
Va multumesc.