avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... returnare suma primita in 2008
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

returnare suma primita in 2008

In 2008 am actionat in instanta petrom pentru recuperarea unor sume ca prime neplatite de petrom din anii anteriori 2008.In urma acestui proces sa stabilit ca petrom sa plateasca si a platit prin executare 11 600 ron in octombrie 2008.In august 2008 am facut o cerere catre petrom pe cale voluntara,in urma procesului cistigat si m-i sau virat 8100 ron in august 2008.Cei 11 600 ron ia luat executorul,ia tinut 2 ani intr-un cont pina in 2010 si atunci in octombrie 2010 ia returnat inapoi integral catre petrom.In acest sens am o adeverinta ca eu nu am beneficiat de nici o suma de bani pe cale executorie.In 2008 petrom a inaintat recurs,cistigat cu hotarire definitiva si irevocabila ca meritam 6600 ron.Acum in 2011 imi cere sa dau inapoi suma de la 8100 ron,la 6600 ron sau chiar la 5300 ron pe cale voluntara,daca nu ma dau in judecata pentru recuperarea acestei sume.Daca ma dau in judecata pot pierde sau cistig prin prescriptie perioada cind am luat banii de la ei pe cale tot voluntara fiind mai mare de 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 22 Noiembrie 2011
Ceo trei ani ai prescriptiei incep sa curga de la data pronuntarii hotararii prin care s-a stabilit ca meritati doar suma de 6600 lei ... prin urmare, aveti de plata numai suma de 1500 lei.
Hotarirea ca meritam decit 6600 este din septembrie 2008,acum daca sintem in noiembrie 2011,sa prescris sa le mai dau inapoi sau nu diferenta pe care o cere pe cale voluntara mai intii,daca nu vreau asa,prin proces.
mario77tt a scris:

Hotarirea ca meritam decit 6600 este din septembrie 2008,acum daca sintem in noiembrie 2011,sa prescris sa le mai dau inapoi sau nu diferenta pe care o cere pe cale voluntara mai intii,daca nu vreau asa,prin proces.

Intr-adevar, daca hotararea este din septembrie 2008 atunci dreptul la actiune in instanta este prescris .. numai pe cale voluntara v-o mai pot solicita acea plata.
Dati-mi si mie va rog ce lege este cu prescrierea la 3 ani.Multumesc.
mario77tt a scris:

Dati-mi si mie va rog ce lege este cu prescrierea la 3 ani.Multumesc.

Art. 2.517 C.civ. : Termenul prescriptiei este de 3 ani, daca legea nu prevede un alt termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii Sorinsabau Sorinsabau Buna ziua.Am luat un credit in 2008 de la tbi pe care l-am achitat partial.Anul trecut am fost sunat de la eos ksi ca am datorii la ei de la tbi.Am platit 3 ... (vezi toată discuția)
Situatie incurcata de recuperare suma? mario77tt mario77tt Martie 2008,dosar X am cistigat o suma de bani mai multe persoane,fiecare de la o societete.August 2008 unele persoane am obtinut banii prin o cerere pe cale ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii AIAIOANA AIAIOANA M-am trezit cu cerere de chemare in judecata (pe societate) ,unde prima infatisare este in nov.2011,de la o alta firma ,precum ca firma mea i-ar datora suma ... (vezi toată discuția)