avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Debitor "disparut"
Discuție deschisă în Executare silită

Debitor "disparut"

Am titlu executor, pentru o anumita suma. Debitorul a fost somat, iar dupa aceea executorul s-a deplasat la sediul acestuia, unde nu a gasit pe nimeni, apartamentul fiind inchis. Vecinii au afirmat ca administratorul societatii debitoare este foarte rar acolo, si ca este mereu plecat.

In conditiile in care am titlu, debitorul a fost somat, are un apartament, si cel mai probabil si bunuri, in ce conditii se poate trece la executarea silita mobiliara ( a bunurilor care s-ar putea gasi inauntru ) sau imobiliara ( apartamentul care este sediul firmei ) ???

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 22:49, 13 Octombrie 2008
Este recomandabil sa faceti executare silita imobiliara daca firma este proprietara apartamentului.
Adresati o cerere in acest sens executorului judecatoresc care sa afle in proprietatea cui se afla apartamentul.

avocat Claudiu Lascoschi
Da, este o idee buna, asa o sa si fac.

O alta intrebare, legata oarecum de apartament, in cazul in care nu este proprietar, o inchiriaza doar, sa zicem, insa ar putea exista bunuri acolo, care pot fi urmarite, in ce conditii, sau eventual exista vreo posibilitate de a intra acolo, in vedere efectuarii unor verificari ?
Pentru executarea bunurilor mobile aflate in proprietatea firmei va trebui sa intrati in apartament cu exeutorul judecatoresc.

avocat Claudiu Lascoschi
In conditiile in care nu il gasim pe administrator, care cel mai probabil a plecat din tara, cum putem intra in imobil? Sa formulez o cerere catre executorul judecatoresc prin care solicitam sa intram si sa valorificam bunurile ? Sau care e procedura ?
Debitor "disparut" .... ce intrebare Daca patrimoniu este de gasit si il puteti executa fara scrupule !.
daca patrimoniu ar fi disparut abia atunci aveati o problema.... Daca executorul nu va satisface, schimbati-l si problema dvs se va rezolva.
Nu stiti, intrebati un alt executor , insotit d avocatul ales de dvs .
Ce este mai important ... Ambii sa fie profesionisti cu experienta si sa-si faca datoria, fiecare in dreptul lui, asa cum si dvs ii remunerati conform onorariului avansat !
Restul este filosofie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea executarii silite aspra unei case inseamna executarea silita imediata si a bunurilor aflate in ea? user43 user43 Apartamentul meu va fi executat silit de catre banca. In aceasta casa , in care locuiesc parintii mei, mobila, electrocasnicele etc sunt proprietatea lor. ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu madi33 madi33 As dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema.Cumnatul meu s-a angajat la o firma unde au cerut garantie imobiliara si a girat cu apartamentul ... (vezi toată discuția)
Proprietar executat silit de creditorii chiriasului M_arina M_arina Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Am avut un contract de inchiriere cu o persoana fizica, pe perioada decembrie 2006-decembrie 2008 ... (vezi toată discuția)