avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprietar executat silit de creditorii chiriasului
Discuție deschisă în Executare silită

Proprietar executat silit de creditorii chiriasului

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Am avut un contract de inchiriere cu o persoana fizica, pe perioada decembrie 2006-decembrie 2008 (inregistrat la fisc). Chiriasul detine o firma (de demolari/constructii) careia, fara acordul nostru, banuiesc ca in baza acelui contract de inchiriere, i-a stabilit sediul in casa noastra. Firma este plina de datorii, primim f.multe plicuri de la firme de recuperatori, iar azi am primit o instiintare de la un executor judecatoresc ca va veni sa puna sechestru acasa la noi, pe bunurile firmei, pentru o datorie neachitata de firma de vreo 144.000 lei. Problema e pe care bunuri? La noi nu mai locuieste decat concubina chiriasului (impreuna cu cei 3 copii ai ei rezultati din 3 concubinaje, si pe care suntem pe cale sa o evacuam), iar din bunurile firmei mai sunt in curtea noastra doar fiare/lemne/caramizi din demolari.
Pe ce se va pune sechestru? Daca ii aratam executorului contractul de inchiriere, care este expirat, atunci nu se va pune sechestru pe nimic?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
M_arina, utilizator
Executorul judecatoresc sa nu cunoasca materia executarii silite? Ma indoiesc, dar comite un abuz atata vreme cat spatiul va apartine si l-ati inchiriat pe baza unui contract inregistrat si la fisc! Daca acele "deseuri" sunt bunurile firmei datoare, pe acelea sa le execute daca alte bunuri nu mai detine. Oricum, spatiul al carui proprietar sunteti nu poate fi executat!
Declarati executorului ceea ce ati scris aici si ca nici unul dintre bunurile fostului locatar nu se mai afla in imobilul inchiriat. Acesta nu poate pune sechestru pe nimic.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
Narcizaa, utilizator
Narcizaa a scris:

Declarati executorului ceea ce ati scris aici si ca nici unul dintre bunurile fostului locatar nu se mai afla in imobilul inchiriat. Acesta nu poate pune sechestru pe nimic.


Da, aceasta este solutia daca este adevarat.
Daca nu veti face aceste precizari si nu se va consemna in procesul-verbal, va trebui sa va judecati ulterior.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru raspunsuri. De cateva zile am primit de la executor un proces verbal in care am observat ca nu s-a consemnat chiar exact ceea ce mama mea a declarat:
"Azi, data si ora...subsemnatul...in calitate de consilier juridic la BEJ..., m-am prezentat la sediul debitoarei unde am gasit prezenta pe doamna..., care a declarat ca locuieste la adresa unde are sediul si debitoarea, cu chirie [de fapt, mama a declarat ca cetateanul respectiv a locuit acolo cu chirie!].
Doamna...a declarat ca nu mai este nimeni acasa, iar reprezentantii debitoarei nu au nimic in proprietate, acestia fiind plecati la serviciu [de fapt, concubina fostului chirias era plecata la serviciu]. Totodata, am inmanat acesteia adresa debitoarei, primind si semnatura de primire pe procesul verbal de predare-primire. Drept pentru care am incheiat prezentul etc."
Somatia pt.care a semnat de primire mama, a ajuns la "debitor" prin concubina lui, acesta transmitandu-ne ca sa stam linistiti, ca el a fost la executor si s-a rezolvat problema. La sfarsitul lunii februarie concubina lui s-a mutat de la noi - nu stim unde (nu a vrut sa ne spuna decat ca se muta "la tara").
Dupa primirea acestui proces verbal, am trimis un e-mail executorului in care ii explicam situatia de fapt si ii transmiteam ca orice alta corespondenta cu firma respectiva pe care o va mai trimite la noi, nu vom mai avea cui sa o inmanam.
Ce poate urma pentru noi dupa acest proces verbal?
Cum putem face ca firma respectiva sa nu mai aiba sediul la noi?
M_arina a scris:

"Declarati executorului ceea ce ati scris aici si ca nici unul dintre bunurile fostului locatar nu se mai afla in imobilul inchiriat. Acesta nu poate pune sechestru pe nimic."
Se pare ca am ales gresit calea de a lua legatura cu executorul prin e-mail, intrucat acum am primit o scrisoare adresata mamei mele (proprietara imobilului) prin care i se solicita sa comunice executorului "lista bunurilor mobile aflate in proprietatea debitoarei" (firmei fostului chirias) si care se afla in imobilul nostru, "precum si raporturile locative intre Dvs. si acesta". La sfarsit sunt amenintari cu executarea silita cu ajutorul fortei publice si cu "instituirea sechestrului asupra tuturor bunuruilor aflate in imobilul proprietatea Dvs.". Scrisoarea este insotita de o adresa a Primariei in care executorului i se comunica faptul ca la adresa respectiva figureaza cu rol fiscal mama mea, iar firma nu figureaza cu bunuri mobile sau imobile. De asemenea, Primaria se angajeaza sa nu mai elibereze certificat de rol fiscal pana nu se va solutiona aceasta problema.
Cum e posibil asa ceva? Poate veni executorul sa puna sechestru pe bunurile noastre??? Ce putem face pentru a desfiinta sediul acestei firme de la adresa noastra?


[b]Va rog user M_arina sa nu mai scrieti mesaje consecutive deoarece, conform Regulamentului de postare, vor fi sterse.
Va multumesc.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotract de inchiriere cu chiria neplatita TraianValer TraianValer SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara. Dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri danezu4 danezu4 Buna ziua, detin un spatiu comercial pe care l-am inchiriat cu contract de inchiriere inregistrat la fisc unei persoane juridice.Dupa o perioada de timp in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere relu miclut relu miclut Este vorba despre un spatiu inchiriat de mine persoana fizica unei firme pentru folosinta .La plata chiriei s-a acumulat o restanta a platii pentru sase ... (vezi toată discuția)