avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului

buna am si eu o intrebare daca se poate:
-pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca am lucrat pana in iunie 2010,si am avut somaj pana ianuarie 2011?
-dupa aceea nu am mai lucrat,pt ca am ramas insarcinata si am avut unele dificultati.
daca pot primi indemnizatia aceea de 600ron timp de 2 ani ce acte sunt necesare?
-la cat timp de la nastere se depun actele daca totusi as beneficia?
multumesc,sper din suflet sa ma ajutati?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:18, 31 Martie 2013
Mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate cu contractul de agent de asigurari si solicitati adeverinta de asigurat.
multumesc pt raspuns.si trebuie sa platesc ceva? sau mi se opreste procentul din castigul pe care il fac din asigurari?nu realizez venit in fiecare luna,dar am contract cu firma de asigurare.
1. - In primul mesaj spuneati ca vi se retin din venit contributiile pentru sanatate si pensii.
- Lunar angajatorul dvs. depune la Administatia fiscala declaratia nominala (D112) cu sumele datorate la pensie, sanatate si somaj.

2. - In acest caz veti primi adverinta de asigurat de la CJAS.
- Nu cunosc daca se plateste ceva pentru adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiilor sociale de catre o persoana fizica VeroRAM VeroRAM Buna seara Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema . Momentan sunt in somaj (mai am 3 luni de somaj) . Am inteles ca este posibil de la momentul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului annemarry annemarry De anul trecut, din ianuarie 2012, am inceput sa-mi platesc singura contributia la casa de pensii. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
As vrea sa-mi mearga cartea de munca mariusica01 mariusica01 buna ziua as avea o intrebare>am un ,,ii,,cu un magazin,as dori sal inchid,dar as vrea sami mearga cartea de munca,contabilul mia zis ca pot sami platesc ... (vezi toată discuția)