Pe 15 noiembrie am terminat concediul pentru cresterea copilului. Anterior acestuia, am 7 luni de contributii ca si salariat, incluzand in aceste 7 luni si concediul pre si post-natal, si 9 luni de somaj. Perioada in care m-am aflat in somaj reprezinta stagiu de cotizare pentru un nou somaj?
Mentionez ca in timpul acestui concediu mi-am schimbat domiciliul in alt judet, naveta fiind imposibila, iar angajatorul ar fi dispus sa incetam contractul in favoarea mea, daca as avea dreptul la somaj potrivit perioadei cotizate.
As mai avea o intyrebare in legatura cu o eventuala demisie. Legea nu distinge in niciun fel in cazul unei demisii motivate de schimbarea domiciliului la o distanta prea mare pentru a fi posibila naveta?
1. Demisia, indiferent de motiv, nu va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Perioadele de somaj indemnizat si concediul de maternitate nu sunt perioade de stagiu de cotizare la somaj.
3. In cazul dvs. cele 12 luni necesare pentru a beneficia de indemnizatie de somaj sunt constituite din lunile lucrate dupa CCC si completate, pana la 12, cu lunile lucrate inainte de CCC.
Intrebare
ana isa
exista posibilitatea ca, daca am beneficiat de indemniz. de crestere a copilului (deci am avut 12 luni lucrate inaintea nasterii) sa NU pot beneficia de ... (vezi toată discuția)