avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces suspendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces suspendat

Bună seara!
Câţiva coproprietari dintr-un condomeniu, printr-o cere cumulată, am dat Asociaţia de Proprietari în judecată, pt. că ne-a impus la plată, o anumită valoare din factura energiei termice furnizată de CET, coproprietarilor care sînt branşaţi la Cet.
Preşedintele Asociaţiei, in loc să repare pricina, a plătit un avocat pt. a-l reperyenta.
In dosar nu iera depus numic din partea avocatului, precum că o reprezintă.
La al doilea proces de jud.(iunie2011) nu s-a prezentat nici un avocat. In acel moment, judecata s-a suspendat pe motiv ca noi am cerut mai multe capete de cere, comunicarea a fost verbală, pana in prezent nu am primit nimic scris.

........Vă rugăm să ne ajutaţi cu un răspuns la urmat. întrebări:
Noi, în caltate de reclamanţi nu mai santem interesaţi să redeschidem procesul, astfel cine pierde procesul?
Dacă în mmentul celui de al doilea proces, cand s-a suspendat judeata, la dosar nu iera depus nici un document din partea unui avocat precum că reprezintă Asociaţia , acesta ar putea depune pe urmă...?
In final, cine va suporta plata pretinsă de Preşedintele Asociaţiei, pt. onorariul de avocat ?
.....Noi consideram caci cine comandă plăteşte.
Vă mulţumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: tot60 , utilizator 01:19, 23 Noiembrie 2011
1-Sa lamurim concret situatia...practic cate procese se afla pe rolul instantei de judecata.,pentru ca mentionati "o cere cumulata " si "La al doilea proces de jud"
2-Daca cauza a fost suspendata de instanta de judecata pentru neprezentarea partilor este logic sa nu primiti nimic in scris
Atentie ca in astfel de situatii intervine institutia perimarii si daca dosarul nu s-a perimat, se formuleaza o cerere de repunere pe rol si se continua judecarea cauzei in acelasi dosar.
Daca actiunea introdusa s-a perimat si termenul nu este prescris, se va formula o noua actiune in care se va arata pretentiile reclamantului.
Perimarea nu este considerata a fi autoritate de lucru judecat.
Daca a trecut un an de cand cererea dvs. a ramas in nelucrare, repunerea pe rol este inutila caci se va invoca automat perimarea pe cale de exceptie.
Oricum ar trebui verificat temeiul juridic al suspendarii.
3-Daca dosarul nu este deschis in interval de un an,prin cererere formulata de partea interesata,fie instanta de judecata din oficiu, ,fie partea interesata poate solicita constatarea perimarii
Onorariul de avocat legal,nu poate fi impus si perceput de asociatia de proprietari decat in baza unei hotarari judecatoresti,ramasa definitiva si irevocabila,prin care instanta de judecata sa dispuna obligarea la plata de cheltuieli judecatoresti

1. Daca nu mai doriti sa redeschideti procesul , ramaneti cu cheltuielile aferente la acel moment dat si de castigat nu castiga nimeni ca nu s-a judecat .
2.Poate ca avocatul a cerut suspendarea fiindca nu i-ati dat probe ?
3. In final asociatia de proprietari va suporta cheltuielile de judecata fiindca presedintele asc. de propietari este ales de adunarea generala si reprezinta asociatia inclusiv in instanta daca doreste , sau poate sa angajeze personal specializat daca comitetul executiv doreste persoana juridica .
BEN46 a scris:

2.Poate ca avocatul a cerut suspendarea fiindca nu i-ati dat probe ?
3. In final asociatia de proprietari va suporta cheltuielile de judecata fiindca presedintele asc. de propietari este ales de adunarea generala si reprezinta asociatia inclusiv in instanta daca doreste

Atentie avocatul este al partii reclamate ,nu al reclamantilor=
Presedintele Asociatiei ,in loc sa repare pricina,a platit un avocat pt a-l reperyenta

Nu este garantata varianta expusa (3) pentru ca nu s-a facut vorbire ca AG sa fi dispus hotarare prin care asociatia de proprietari sa angajeze aparator pentru ai reprezenta si apara interesle in instanta
- Scuzaţi-mă dacă nu m-am exprimat corect. Prin al doilea proces de judecată, am vrut să fac cunoscută a doua şedinţă de judecată a pricinei. Fiecare dintre noi, în calitate de reclamanţi, am primit astăzi cate un plic recomandat, cu un înscris ''comic'' de la Asociaţie, ştampilată...care insistă să redeschidem procesul, sau să plătim onorariul. Foarte hazliu! Avocatul a fost angajat de catre pârata Asociaţia de Proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare si perimare proces Dorinel_77 Dorinel_77 Asociatia ma dat in judecata pentru neplata fond reparatii,deoarece asociatia a strans fond reparatii fara o hotarare a adunarii ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol mariazet45 mariazet45 buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Perimare Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In data de 14 ianuarie 2009 se suspenda judecata cu motivarea ca reclamantul nu a facut dovada achitarii onorariului expertului. Incheierea este comunicata in ... (vezi toată discuția)