avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

Am luat de la cineva 50 gr. de aur,printr-un act de mana m-am obligat s-al returnezi in trei luni de zile.timpul a expirat.persoana respectiva ma ameninta ca depune plangere la politie.Eu nu pot s-ai returnezi aurul.Ce se poate intampla?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cordos Alexandru , Avocat 23:19, 22 Noiembrie 2011
Puteti fi tras la raspundere pt abuz de incredere,pasibil de pedeapsa inchisorii alternativ cu amenda
Buna seara,

Va respect parerea insa nu ma pot ralia la aceasta. In primul rand intre parti exista un contract civil a carui nerespectare atrage sanctiuni civile si nu penale. In al doilea rand, fapta nu intruneste toate elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere asadar nu se poate vorbi de asa ceva.
Riscati un dosar penal, avand ca obiect infractiunea reglementata si pedepsita de art. 213 alin.1 din Codul Penal. Faptul ca este un act de mana facut intre parti nu va exonereaza de la raspunderea penala, pentru ca se pedepseste inclusiv refuzul de a restitui bunul ce nu va apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

50 gr aur mariusbt1 mariusbt1 Am luat de la cineva 50 gr. de aur,printr-un act de mana m-am obligat s-al returnezi in trei luni de zile.timpul a expirat.persoana respectiva ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)