Am luat de la cineva 50 gr. de aur,printr-un act de mana m-am obligat s-al returnezi in trei luni de zile.timpul a expirat.persoana respectiva ma ameninta ca depune plangere la politie.Eu nu pot s-ai returnezi aurul.Ce se poate intampla?Va multumesc.
Va respect parerea insa nu ma pot ralia la aceasta. In primul rand intre parti exista un contract civil a carui nerespectare atrage sanctiuni civile si nu penale. In al doilea rand, fapta nu intruneste toate elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere asadar nu se poate vorbi de asa ceva.
Riscati un dosar penal, avand ca obiect infractiunea reglementata si pedepsita de art. 213 alin.1 din Codul Penal. Faptul ca este un act de mana facut intre parti nu va exonereaza de la raspunderea penala, pentru ca se pedepseste inclusiv refuzul de a restitui bunul ce nu va apartine.
50 gr aur
mariusbt1
Am luat de la cineva 50 gr. de aur,printr-un act de mana m-am obligat s-al returnezi in trei luni de zile.timpul a expirat.persoana respectiva ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)