Daca nu exista un act autentic, ca tata Dvs. vi-a donat banii (potrivit Codului Civil toate donatiile se fac prin act autentic) sau un alt act prin care rezulta, ca tata Dvs. vi-a dat banii pentru a plati ceva (vanzare-cumparare, de exemplu), atunci, da, va poate acuza de abuz de incredere.
Buna ziua !
Consider ca puteti fi acuzat de abuz de incredere, fapta prevazuta si pedepsita de art.213, al.(1) c.p.( Insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda).
Aceasta este o infractiune pentru care incperea urmaririi penale este conditionata de plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Da, puteti fi acuzat de abuz de incredere, fapta prevazuta si pedepsita de art.213, al.(1) c.p.
Aceasta este o infractiune pentru care incperea urmaririi penale este conditionata de plangerea prealabila a persoanei vatamate. Cel mai bine este sa va rezolvati problema pe cale amiabila.
Succes!
Eu cred ca mai degraba ar fi vorba de infractiunea de inselaciune.
Incercati sa gasiti o cale amiabila de rezolvare fara sa se implice organele statului.
Nu ar fi operanta retragerea plangerii tatalui dvs.
Ar trebui sa va angajati avocat ceea ce ar insemna ca veti cheltui niste bani.
In functie de continutul intelegerii dintre dvs.si tatal dvs.,ar fi premizele necesare pentru ca acesta sa formuleze o plengere impotriva dvs.pentru abuz de incredere,
Ca si dl.avocat si eu cred ,ca in favoarea ambilor,cel mai bine ar fi sa ajungeti la o intelegere pentru a evita complicatii inutile,pentru a nu ajunge la proces si la zile pierdute la cercetari si prin tribunale
Abuz de incredere
elena744
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez in urmatoarea situatie :in data de 01.07.2011 am dat unei persoane suma de 700 euro pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Recuperari datorie
daniela_b
Am imprumutat in 7 sept.2011 un amic cu o suma de bani prin act notarial in care scrie citez:\"in cazul in care nu voi restitui suma imprumutata la termenul ... (vezi toată discuția)
Furt
safiru
ce pot sa fac daca am locuit cu chirie la cineva si am plecat in strainatate iar persoana respectiva mi_a oprit lucrurile personale pt care sunt proprietar si ... (vezi toată discuția)