avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... furt
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

furt

ce pot sa fac daca am locuit cu chirie la cineva si am plecat in strainatate iar persoana respectiva mi_a oprit lucrurile personale pt care sunt proprietar si am acte pe ele vreau sa le actionez in judecata si nu stiu cum sa procedez pt ca vreau sa le acuz de furt.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:56, 17 Ianuarie 2009
In cazul dumneavoastra nu sunt intrunite conditiile infractiunii de furt,
Insa se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere, prevazute de art 213 cod penal:

Abuzul de încredere
Însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt si abuz de incredere! DOTZ DOTZ Deranjez cu o intrebare. As dori sa stiu daca diferenta dintre furt si abuz de incredere este aceea ca in cazul furtului, bunul a fost insusit fara acordul ... (vezi toată discuția)
Pot sa mi fac pasaport lise lise Buna seara. Am avut acte si le am dat la un prieten si acum nu vrea ca sa mi le dea inapoi.si eu vreau ca sa imi fac pasaportul si imi trebuie actele.Va rog ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)