avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pot sa mi fac pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pot sa mi fac pasaport

Buna seara. Am avut acte si le am dat la un prieten si acum nu vrea ca sa mi le dea inapoi.si eu vreau ca sa imi fac pasaportul si imi trebuie actele.Va rog frumos sa ma ajutati.Si sa mi spuneti ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:09, 30 Decembrie 2009
Buna seara,
De ce prietenul dvs nu doreste sa va restutuie acele acte,de vreme ce sunt ale dvs?
Cred ca ar trebui sa faceti in acest sens o plangere la Parchet impotriva acelui...prieten pentru infractiunea de abuz de incredere
ART. 213
Abuzul de încredere
Însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă.
*) Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Poate ne spuneti si noua despre ce acte este vorba.... Actele de identitate?
De principiu puteti obtine duplicate dupa actele de stare civila ( certificat de nastere, de deces etc.) iar cartea de identitate se poate elibera in caz de pierdere/furt/distrugere etc., iar apoi se poate face si pasaportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Furt safiru safiru ce pot sa fac daca am locuit cu chirie la cineva si am plecat in strainatate iar persoana respectiva mi_a oprit lucrurile personale pt care sunt proprietar si ... (vezi toată discuția)
Nu imi este rambursat un imprumut, ce pot sa fac? adyady adyady am avut o prietena care am stat 3 ani de zile cu ea. acu 2 saptamani neam certat si ea in 2 zile si a gasit pe cineva. asta putin ar interesa. dar problema ... (vezi toată discuția)