avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua!!!
Sunt casatorita de un an de zile,am un bebe de 4 luni,si vreau sa divortez,dar mi-e frica sa nu raman fara bebe.Vreau sa stiu care sunt motivele pt care ar hotara ca bebe sa ramana cu tata si nu cu mama?Si vreau sa stiu cat timp dureaza divortul in cazul in care tatal nu vrea sa semneze actul de divort. Va multumesc mult si astept raspuns.
Va multumesc mult....o seara cat mai buna
Nu se mai aplica Noul Cod Civil cu privire la situatia minorului dupa divort?
Am inteles ca notiunea de incredintare nu mai exista, ci numai domiciliul permanent al minorului, iar pentru iesirile din tara, sunt necesare semnaturile ambilor parinti...:-/
Corect, aveti nevoie de acordul tatalui si la iesirea din tara si la alte chestiuni care il privesc pe copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)
Abandon minor ancanet ancanet Buna ziua! Am o intrebare la dvs.! Va rog respectuos sa-mi raspundeti! Mama unui minor de 2 ani este plecata de 2 luni de langa copil! Ea traieste cu un ... (vezi toată discuția)
Program incredintare minor Cristian81 Cristian81 Am avut o relatie in concubinaj cu cetatean turc din care a rezultat o fetita care in prezent are 6 anisori, cand l-am cunoscut si bineanteles dupa ce ... (vezi toată discuția)