avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... unde pot verifica apometrul daca a inregistrat corect?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

unde pot verifica apometrul daca a inregistrat corect?

buna seara,am apometre in apartament din anul 2006,in apartament au locuit copii care nu au citit aceste apometre ,platind la pausal in toti acesti ani. citind acm am cnstatat o diferenta foarte mare la apa rece de la apometrul din baie adica;1219 mc in 5 ani,doua persoane, la bucatarie consum normal 172mc,apa calda baie 295mc ,apa rece bucatarie 172.ceva nu este in regula ,prin comparatienu este normal1219.unde pot verifica apometrul/?multumid anticipt celor care imiva raspunde.:(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:23, 24 Noiembrie 2011
Aceasta este o metoda mai mult decat modesta. Da erori mari daca extindem rezultatele acestei masuratori la cantitati mai mari.
Credeti ca cei de la verificari metrologice pe bancul de proba folosesc vreun dispozitiv atomic?.:(
Ma giandesc ca nu folosesc sticla si galeata...si ca or avea niscaiva unelte de masurat mai tehnice si mai precise. Oricum, verificarea se face la 100 l.
@johnpescar
Se pare ca sunteti un pescar inrait, deseori aruncati nade = imitatie de hrana.
george.iordan a scris:
am apometre in apartament din anul 2006,in apartament au locuit copii care nu au citit aceste apometre ,platind la pausal in toti acesti ani. citind acm am cnstatat o diferenta foarte mare la apa rece de la apometrul din baie adica;1219 mc in 5 ani,doua persoane, la bucatarie consum normal 172mc,apa calda baie 295mc ,apa rece bucatarie 172.ceva nu este in regula ,prin comparatienu este normal1219.unde pot verifica apometrul/?

Nu am inteles si poate reveniti cu ceva clarificari.
De fapt dumneavoastra aveti o nemultumire fata de asociatie sau va intereseaza doar parerea noastra asupra consumului, a apometrului si a posibilitatii de a fi verificat?
Din 2006 pana in 2011 sunt 5 ani. In cinci ani, cu suguranta apometrele ai iesit din termen de valabilitate a verificarii metrologice.
Apoi daca in 5 ani acestea arata ca s-a consumat, ca au trecut prin ele 1219 m.c. apa, este posibil sa fie un consum real deoarece asta inseamna 1219 : 5 = 243,8 m.c / an
Adica 243,8 : 12 = 20,31 m.c. / luna. Noi avem familii de doua persoane care consuma in permanenta intre 20 si 30 m.c apa pe luna.
Dar la asociatie cat s-a platait luna de luna, pausal, asa cum spuneti?
Inteleg doar ca acum ati citit apometrele si vi se pare ceva in neregula dar nu spuneti cat ati platit la asociatie in acesti 5 ani.
Oricum, asa cum s-a spus si mai sus, faptul ca nu ati citit indexul, in toata aceasta perioada, asociatia a fost obligata sa va puna la plata o cantitate de apa extimata conform deciziei comitetului executiv.

Alte discuții în legătură

Citire contoare apa rece Roger25 Roger25 Buna ziua, As dori sa descriu problema de pe scara mea (dar si de pe altele invecinate, apartinand de aceeasi asociatie de proprietari): in fiecare luna pe ... (vezi toată discuția)
Apometru apa rece, probabil inlocuit/ defect dupa curatenia din baie, bun de plata diferenta de 200mc Alinush11 Alinush11 Buna seara! Am o problema cu asociatia si vreau un sfat. In luna aprilie ac, am facut curatenie in baie, schimbare gresie, faianta, etc, tevi si racorduri. ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)