Buna! Am tot cautat insa nu am gasit un articol de lege unde sa mentioneze de pensia de intretinere in Noul Cod Civil adopat la 1 oct 2011 (unde se regaseste si codul familiei). Am 22 de ani, studenta in ultimul an la o facultate particulara si ma gasesc in imposibilitatea de a mi plati chiria si a mi asigura mancarea. Pana acum, am mai lucrat, full time, part time si in fiecare vara. Fiind in ultimul an, vreau sa ma focusez exclusiv facultatii, deoarece am pierdut suficient pana acum. Ei vor sa mi trimita 600 ron pe luna, in care sa intre chirie intretinere mancare. Iar taxa pt facultate mi o platesc ei esalonat. Parintii mei avand un venit peste 3.500 ron luna.
Pot sa le cer in instanta la obligarea unei pensii de intretinere? si daca da, care sunt criteriile de acordare ? Va multumesc
in conditiile in care ai de recuperat ce ai cam pierdut in 3 ani, este mai greu. camine? trebuie sa dai spaga ca sa primesti un loc, iar la un camin privat cam 600 ron costa. Oricum multumesc pt raspuns.
Parintii va ajuta in limita posibilitatilor, va platesc taxa de studii, va dau bani lunar, aceste cheltuieli reprezinta deja aproximativ 1/4 din veniturile lor. Puneti-va in locul parintilor si veti vedea ca aveti sanse mari sa va deteriorati grav relatiile cu acestia, mai ales ca v-au intretinut pana acum si inca o fac benevol. Ce ar fi daca ati munci dv sa va achitati taxa de studii, ca sa nu mai spun si de celelalte cheltuieli?
In rest, dv probabil v-ati oblisnuit cu un anumit confort si acum cautati scuze, in loc sa cautati solutii. Daca dv nu va ajung acesti banii oferiti de parinti e problema dv. Pentru a obtine un loc in camin, trebuie sa ai medie, nu spaga, cei din anii terminali au prioritate la repartitie chiar si fara medie la unele facultati.
Dilemă
nevael
Bună, sunt student în anul I la o facultate de stat pe specializarea informatică care este situată în afara județului din care am domiciliul. Până ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
mimzy
buna ziua as vrea sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara in cazul meu..sotul are din prima casatorie 2 copii inca minori si noi mai avem impreuna 2 copii ... (vezi toată discuția)