Salut.
Sunt unu nu foarte destept caruia i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru consum alcool, alcoolemie 0.34 conform alcooltest. Intrebarea mea este: pot sa imi recuperez permisul prin contestatie?? am nevoie de el doua ore... nu mai mult pentru atestatul de taxi.. adica sa ii fac o copie.. se poate recupera in caz de contestatie? care sunt pasii si care sunt documentele necesare? astept un raspuns urgent va rog.. ! multumesc
ART. 31
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
(2) Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce priveşte despăgubirea, iar cel căruia îi aparţin bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce priveşte măsura confiscării.
ART. 32*)
(1) Plângerea însoţită de copia de pe procesul-verbal de constatare a contravenţiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat să o primească şi să înmâneze depunătorului o dovadă în acest sens.
(2) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia. (3) Plângerea suspendă executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la art. 31 alin. (2) suspendă executarea numai în ceea ce priveşte despăgubirea sau, după caz, măsura confiscării.
#CIN
*) 1. Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 953/2006 (#M12), a constatat că dispoziţiile art. 32 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 sunt neconstituţionale.
2. Reproducem mai jos prevederile art. 34 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 14/2011 (#M20).
#M20
"(3) Prin derogare de la art. 32 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, contestarea în instanţă a sancţiunilor contravenţionale complementare dispuse nu suspendă de drept executarea acestora."
De unde stiti dumneavoastra ca pt consum de alcool nu se restituie permisul? Din practica? Din teorie? Sau e o presupunere?
Eu din practica stiu ca se restituie permisul chiar si in dosare penale pentru consum de alcool:
Exemplu: infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)
In baza art. 111 din OUG 195/2001 admite cererea formulată de inculpatul X.Y. . Reactivează exercitarea dreptului de a conduce un autovehicul pe drumurile publice pe o durata de 30 zile începând cu data de de15.11.2011 pana la data de 14.12.2011, inclusiv dar nu mai târziu de solutionarea cauzei. Pentru a se solicita fisa de cazier judiciar a inculpatului, termen la 6.12.2011
Cititi intrebarea cu atentie si veti intelege. Poate contesta procesul verbal de constatare a contraventiei si poate obtine dreptul de a conduce autovehicole pe perioada procesului. Exact ceea ce-si dorea si ceea ce a intrebat.
Amenda
cristitotora
Am primit o amenda administrativa . Unde pot depuna plangere : la judecatorie sau la sectia de politie care a emis procesul verbal (vezi toată discuția)