avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunare generala...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunare generala...

La avizier este un afis care suna cam asa :" Pe data... la ora... se va tine adunarea generala a asociatiei de proprietari. Prezenta obligatorie!" Va rog sa ma lamuriti daca ar fi trbuit afisata si ordinea de zi sau tema discutiilor. Stiu ca prezenta nu este obligatorie, dar ordinea de zi ar fi trebuit afisata sau in lege nu prevede asa ceva?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreea.voicu , utilizator 08:18, 23 Noiembrie 2011
Normal in cuprinsul anuntului trebuie inserat si ordinea de zi
se mentioneaza ca prezenta este obligatorie,tocmai pentru ca hotararile ce urmeaza sa fie luate sa reprezinte acordul majoritatii celor prezenti
Oricum,in temeiul art 24 din L nr 230/2007 (4)
Hotararile adunarii generale sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala,
precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari
te rog, incearca doar sa raspunzi strict la intrebari. stiu ca hotararile care se iau in adunarile generale sunt obligatorii si pentru cei care nu au fost pezenti, dar ma intereseaza daca ar trebui sa stim macar ce se va discuta. astept un raspuns scurt si la obiect: da sau nu. multumesc inca o data!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
andreea.voicu, utilizator
Te rog incearca sa citesti cu atentie raspunsul dat de @ynocentta:
"Normal in cuprinsul anuntului trebuie inserat si ordinea de zi"
Normalitate inseamna si legalitate. Daca ti neaparat sa ti se raspunda cu da sau nu, raspunsul este DA.

Iata ce se prevede in Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 23. - (1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei.
..................
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale
.
Interventie moderator

@andreea.voicu
In momentul in care ati formulat o intrebare pe forum trebuie sa va asumati si raspunsuri care nu va plac sau care nu va ofera strict informatiile pe care le doriti.
Daca nu va convine raspunsul primit, asteptati! Poate se va gasi un utilizator care sa va raspunda asa cum doriti dv.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
elga50, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)
Incalcarea legii 230/2007 annabela annabela Buna ziua tuturor. In calitate de membru al unei asociatii de proprietari am participat ieri la o Adunare Generala. Impreuna cu alti cetateni, am avut 2 ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte si comitet nou pentru o asociatie de proprietari bsb1975 bsb1975 Buna ziua, Recent in asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a avut loc o \\"Adunare Generala Extraordinara\\" initiata de unii proprietari ai ... (vezi toată discuția)