avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara retroactiv

buna,va rog frumos sa ma ajutoti cu o problema,in 2008 am introdus actiunea de divort iar in 2010 sa solutionat cu plata unei pensii alimentare ,divortul a durat atata timp ptr ca eu am incercat sa ne impacam,fosta locuind cu mine pana in 2010 im preuna cu copii.Dupa pronuntarea divortului la doua luni mi-a facut plangere penala ptr neplata pensiei alimentare intre 2008-2010 exact cat a durat divortul,mentionez ca eu am platit pensia imediat dupa pronuntarea divortului. ACEsta plangere sa solutionat ca neaceperea urmariri penale,eu angajandu-ma sa platesc pensia alimentara plus 50 lei in plus la restanta,acum am din nou o plangere ptr acelas motiv cu toate ca eu mi-am indeplinit obligatiile la zi si totusi sunt chemat la procuror si somat sa platesc toata suma restanta,mentionez ca eu acum nu mai am nici un motiv,iar in hotarareade divort nu este mentionat nicaieri sa platesc restanta o data tot
daca aveti dovada platii,nu mai platiti
daca spuneti ca ati achitat pensia faceti dovada cu inscrisuri dupa cum ati trimis banii prin banca, posta etc...si atunci se va da tot nup
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Anamaria Plevit, Avocat
Ar fi nevoie de o actiune in instanta pe civil... e complicat acum. Doamna a acceptat sa i se achite copilului asa cum v-ati angajat dv.?
prima plangere penala mi-a facuto im iunie eu in aprilie am terminat divortul anul trecut,banuiesc ca daca s-ar fi opus nu ar mai fi trebuit sa treaca un an sa se opuna,plangerea facuta atunci sa solutionat prin plata in continuare a pensiei alimentare plus 50 lei in plus,acum ma pune sa-i platesc toata suma restanta cat a durat divortul si trebuia sa-i achit pensie cu toate ca nu este deloc normal,copilul si ea am locuit in aceasi casa,am dormit in acelas pat...si totusi,pana unde poate sa ajunga rautatea,numai sa ma vada inchis
Duceti dovezi ca ati locuit impreuna. Daca nu ajunge, actiune in constatare pe civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara consecinte ameliamutu ameliamutu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. S-a pronuntat divortul cu obligarea tatalui la plata pensiei alimentare incepand cu data introducerii ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca fosta sotie sa-mi faca poprire pe pensie ptr pensia copilului? P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Am fost casatorit pana anul trecut, cand am divortat. Din aprilie anul acesta mi sa facut poprire pe pensia de boala. Cand am fost la casa de ... (vezi toată discuția)
Speta pensie alimentara mancipri mancipri in luna aprilie 2009 mama minorului face plangere la parchet pentru abandon de familie ( tatal nu a platit pensia alimentara pentru minor timp de 10 ani ) . ... (vezi toată discuția)