avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibil ca fosta sotie sa-mi faca poprire pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibil ca fosta sotie sa-mi faca poprire pe pensie ptr pensia copilului?

Buna ziua,
Am fost casatorit pana anul trecut, cand am divortat. Din aprilie anul acesta mi sa facut poprire pe pensia de boala. Cand am fost la casa de pensii dupa multe insistente mi sa spus ca fosta sotie a facut cerere si mi se opresc baniiptr pensia copilului plus o cota deoarece nu am platit pensia 4 luni.Mentionez ca in acelas timp fosta sotie a facut plangere penala ptr acesti bani, bani pe care i-am platit si care casa de pensii ii opreste desi am o luna decand am facut o sesizare scrisa.
Este posibil ca fosta sotie sa-mi faca poprire pe pensie ptr pensia copilului fara sa fiu anuntat ? Cred ca daca ar fi existat 10 institutii la care sa mearga sa-mi opreasca aceaasi bani ar fi facut, fara ca aceste institutii sa se intereseze sau sa ma intrebe sau sa ma anunte#-o
Pensia pentru minor , daca a fost dispusa prin hotarare este continua, pana la majoratul minorului sau pana la terminarea studiilor !
Este dispusa in sentinta de divort, sunt de acord cu acest lucru si platesc. Dar poate sa-mi faca poprire pe pensie la casa judeteana de pensii fara ca acest lucru sa fie stipulat in sentinta ?
Atunci de ce mi-a facut plangere penala la politie ptr plata restanta ? La politie am declarat ca nu stiu pe ce nume sa-i trimit si adresa unde sta iar cand am aflat i-am dat banii.
Acum casa de pensii i-mi opreste inca o data banii pe care i-am dat.
Nu se poate sa platesc de 2 ori sau de mai multe ori pentru acelas lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia limentra si custodia copilului cristina@1234 cristina@1234 in anul 2006 am parasit tara iar sotul a facut plangere la politie ptr parasire de domiciliu si abandon familiar tin sa anunt ca eu nu aveam domiciliul ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare magika2002 magika2002 Buna ziua, am divortat in 2011, prin sentinta minorul mi-a fost incredintat mie, fostul sot a platit pensia alimentara regulat cam in primii 3 ani, apoi a ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca rezolutia procurorului? am vreo sansa sa obtin ceva?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In urma divortului fostul sot a fost obligat la plata sumei de 200 ron pentru 2 copii minori. Pensia de intretinere i-a fost stabilita la venitul minim ... (vezi toată discuția)