avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta expirata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta expirata

Buna dimineata!
Am fost surprins prin primavara ca circulam pe DN1 fara Rovinieta valabila. Mi-a fost facuta poza, si am primit acum instiintare ca trebuie sa platesc amenda. Intrebarea mea este, in cazul in care, in acea instiintare este trecut gresit categoria autovehiculului, aici ma refer, eu detin un autoturism (cat B) iar ei au scris autovehiculul cat A, se poate ca sa se anuleze aceasta amenda?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 11:45, 23 Noiembrie 2011
Acest aspect are relevanta doar asupra cuantumului rovinetei nu asupra faptului ca nu o detineati.
Indiferent de categorie sunteti obligati sa aveti rovineta pentru circulatie pe anumite categorii de drumuri.
Nu cred ca vi se poate anula PV atata timp cat celelalte date sunt trecute corect dar incercarea moarte n-are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta - buna-credinta a contravenientului zetubald zetubald Buna ziua, Speta: Am primit prin posta un PVCC pentru ca am circulat in data de 04.09.2011 pe drumurile publice fara a detine o rovineta valabila. Initial ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovineta electronica PUCU PUCU Am primit 2 procese verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinetei, au fost intocmite in aceiasi data la diferenta de 30 min. de doi agenti ... (vezi toată discuția)