avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CESIUNE CREANTA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CESIUNE CREANTA

In data de 26.10.2011,BCR a cesionat creanta unei firme de recuperari creante, fara a mi se notifica faptul ca debitul a fost declarat exigibil.
Intrebarea mea este:daca prin cesiune, dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, tinand cont de faptul ca unul dintre elementele fundamentale ale contractului de imprumut- schimbarea creditorului- ai sunt aplicabile prevederile noului cod civil?
Ma refer, indeosebi la art.1271 privind exceptia impreviziunii, daca poate fi opozabila noului creditor? (solicitarea interventiei instantei in reesalonarea graficului de restituire).
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 11:02, 23 Noiembrie 2011
da, se poate cere interventia instantei dar numai daca creanta mai este la creditorul initial...
fata de firma creditoare va sugerez sa adoptati o pozitie de ignorare a solicitarilor si somatiilor acesteia intrucat, din experienta mea de avocat stiu ca aceste firme cand preiau creantele nu preiau si actele care justifica datoria dvs...cum nu sunteti semnatar pe contractulde cesiune creante , acesta nu va este opozabil... n au decat sa se dea peste cap, cata vreme aveti alaturi un avocat istet, scapati ieftin...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Petre Enache, Avocat
Art,1271 nu se aplica creantelor anterioare intrarii in vigoare a Noului Cod Civil ci numai acelora ulterioare. In speta, desi creanta era anterioara (imprumut contractat cu BCR), prin cesiune dupa intrarea in vigoare a codului civil, prin schimbarea creditorului se pune intrebarea daca poate fi ridicata exceptia impreviziunii (art.1271) fata de noul creditor care solicita restituirea intregului imprumut? fara esalonare.
In plus, banca nu trebuia sa-mi notifice declararea exigibilitatii imprumutului inainte de a fi cesionata creanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea de creanta Aura2 Aura2 Vreau sa cesionez creanta pe care o detin la o societate (rezultata din imprumuturi pe care le-am facut in perioada in care eram asociat in respectiva ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Termen de comunicare a unei cesiuni de creanta ContSters277537 ContSters277537 In cit timp se comunica de catre cesionar sau cedent (am inteles ca si acesta poate notifica debitorul) o cesiune de creanta? Unde pot gasi aceasta ... (vezi toată discuția)