avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CUM SE CALCULEAZA TERMENUL DEPUNERE CONTESTATIE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CUM SE CALCULEAZA TERMENUL DEPUNERE CONTESTATIE

Buna ziua !
Asi dori sa stiu exact cum se calculeaza termenul depunerii unei contestatii, adica se considera numarul zilelor calendaristice sau numarul zilelor lucratoare. De exemplu daca termenul este de 15 zile de la o anumita data, calculam inclusiv sambetele si duminicile? Daca sa zicem termenul este de 15 zile din data de 17.10.2011, atunci ultima zi de depunere a contestatiei este : 31.10.2011, sau 04.11.2011 ?
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 10:21, 24 Noiembrie 2011
se calculeaza pe zile pline ( normale nu lucratoare) inclusiv prim a si ultima. daca pica sambata sau duminica se proroga pana luni.
daca ati primit p-v sau sent judecatoreasca pe 17.10.2011, aceasta data nu se ia in calcul, si inumarati 15 zile incepand cu 18.11.2011 inclusiv deci contestatia trebuie depusa cel tarziu in data de 01.11.2011.
Art. 101 c.proc.civ.
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare. Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.


da, este corect ce spuneti dar cine nu cunoaste va intelege greu.Cine a pus intrebarea a dorit exemplu concret.
Mentin punctul de vedere cu mentiunea ca daca ultima zi din termen cade intr-o zi nelucratoare, acesta se prelungeste pana in prima zi lucratoare ce urmeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul de recurs? justitiabilul justitiabilul Pe o decizie a tribunalului intr-un proces judecat in apel scrie \"Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare\". Intrebarea mea este: aceste 15 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cele 15 zile pentru "irevocabil" legal2010 legal2010 Cum se calculeaza cele [b]15 zile pentru ca o hotarare judecatoreasca sa devina irevocabila si definitiva (sa nu mai poata fi atacata) [/b]? [b]15 zile ... (vezi toată discuția)
Termenul pt contestatie? goldfish goldfish termenul pt. contestarea unui proces verbal de contraventie, de 15 zile, curge din ziua incheierii sau ziua urmatoare, se tine cont si de zilele de sambata si ... (vezi toată discuția)