avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor inexistent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor inexistent

Bunicul meu a decedat in 1947. Inainte cu doar cateva zile de deces a fost internat in spital, mai apoi externat. Am o informare de la arhivele judetene prin care mi se comunica faptul ca defunctul nu a decedat pe perioada spitalizarii. Drept urmare primaria municipiului nu imi poate elibera un duplicat dupa certificatul de deces pentru ca nu apare inregistrat la ei. Totodata nici la primaria comunei unde a avut domiciliul nu este inregistrat decesul bunicului meu. Nici un membru al familiei mele nu isi mai aminteste daca a existat un certificat de deces. Acum am nevoie de acesta pentru dezbaterea succesorala si va intreb pe voi: de unde pot obtine certificatul sau un conform cu originalul? Sau exista o alta metoda prin care sa initiez succesiunea? O hotarare judecatoreasca poate?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:46, 3 Octombrie 2008
E DOAR o idee: La cimitirul unde a fost inmormantat exista registre unde sunt inregistrate toate inhumarile - e posibil sa aflati de acolo unele informatii despre certificatul de deces... E posibil ca aceste registre (din 1947) sa fi ajuns deja in arhiva nationala dar aflati si aceasta de la Administratia cimitirului unde este inhumat. Pe monumentul funerar e posibil sa mai fie vizibila data exacta a decesului (sau, oricum, cea trecuta in certificat) ceea ce ajuta la restrangerea cautarii in registre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate nastere si deces alexander.dominic alexander.dominic buna ziua, am o mare problema.Am avut un unchi care a murit in anul 1942 in Bucuresti .As dori sa stiu la ce institutie trebuie sa ma duc, pentru a scoate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)
Decedat fara documente legale leusan leusan O persoana decedata de cca 38 de ani ,inmormantata cu ajutorul primariei si al vecinilor,far alti mostenitori .In registrul d decese in anul in care a decedat ... (vezi toată discuția)