avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificate nastere si deces
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificate nastere si deces

buna ziua, am o mare problema.Am avut un unchi care a murit in anul 1942 in Bucuresti .As dori sa stiu la ce institutie trebuie sa ma duc, pentru a scoate duplicat dupa aceste 2 acte.

va multumesc

In mod normal, aceste acte sunt intr-o arhiva a primariei, dar nefiind importante dupa atata timp este foarte probabil sa nu le mai gasiti sau sa gasiti doar registrele in care au fost consemnate. Sunt curios, totusi, la ce va sunt necesare?
SUnt foarte curios cand a fost nascut in ce zi si luna, si de asemenea cand a murit.Iar cu aceste acte imi va fi mult mai usor sa aflu unde ar putea fi inmormantat.
La Primaria comunei/orasului unde s-a nascut si unde a avut ultimul domiciliu(unde a decedat)
Solicitati un extras de uz oficial dupa actul de nastere... la locul nasterii.
Insa cum colegul nu intreba degeaba la ce va servesc, aceste acte nu va vor fi eliberate fara o justificare a unui interes...
Asa incat, numai pentru a afla unde e inmormantat, ma indoiesc sa va dea date...
extrasul de uz oficial se poate lua de la primarie??Povestea este mult mai incurcata decat pare:(.Am nevoie de aceste certificate pentru a vedea cand s-a nascut, si cand a murit.De asemenea doresc sa aflu trecutul lui in aviatie,si mai ales in cel de-al doilea razboi mondial, iar fara niste date precise, cei de la Aviatie banuiesc ca nu au cum sa il gaseasca.Apoi , ar fi vorba unde este inmormantat, certificatul de deces ar elucida multe goluri.

Alte discuții în legătură

Act succesiune in scopul transcrierii actului de concesiune loc de veci iordantonio iordantonio Administratia cimitirului imi cere sa reinoiesc un act de concesiune vechi din 1985 in care sunt trecut [u]eu[/u], cu 1/8 din locul de veci,[u] trei unchi[/u] ... (vezi toată discuția)
Reconstituire act de proprietate loc de veci clony clony Ma confrunt cu o problema spinoasa careia nu stiu cum sa-i dau de capat. Bunica mea si strabunicii mei sunt inmormantati in acelasi loc de veci, aflat in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune calitate procesuala Borza Borza x stapaneste un teren.Este cunoscut in localitatea respectiva ca proprietar, indeplineste toate conditiile sa uzucapeze. Proprietarul tabular de pe CF nu este ... (vezi toată discuția)