avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Din 14 nov. 2011 ICCJ a admis un RIL prin care ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Din 14 nov. 2011 ICCJ a admis un RIL prin care masinile second-hand se pot inmatricula fara plata taxei de poluare

La initiativa judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, taxa de poluare nu mai trebuie platita in toata tara  Cei care refuza sa o achite vor avea castig de cauza in justitie, iar cei care au platit-o deja isi vor recupera banii  Se ajunsese intr-o situatie ciudata, ca anumite complete de judecata sa decida ca taxa este legala, iar altele ca este abuziva si contravine dreptului european  Acum, problema a fost transata in favoarea celor care cumpara masini  Persoanele care au pierdut procesele in mod definitiv pot sa faca cerere de revizuire  Functionarii de la Inmatriculari ar trebui sa inscrie autoturismele in circulatie fara plata taxei de poluare  "Aceasta decizie vine in interesul cetatenilor care primeau solutii diferite din partea instantelor de judecata", a spus judecatorul Aurel Dublea

Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi se afla in spatele uneia dintre cele mai utile hotarari in domeniul taxelor abuzive percepute de statul roman. Este vorba de taxa auto! Ca urmare a interventiei magistratilor ieseni, plata acesteia nu mai este obligatorie pentru persoanele care isi inmatriculeaza autovehiculele. Mai mult, cei care au achitat-o o pot primi inapoi.

=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
elladomi a scris:

Se admiteau in instante cu mult timp inainte respectiv din anul 2008. RIL ul este doar pentru unificarea practicii. Vedeti SENTINŢA CIVILÃ Nr. 2320/05.12. 2008 a Tribunalului Cluj data in Dosar nr. 4633/117/2008; DECIZIA NR. 1955 din 12 noiembrie 2009 a Curtii de Apel Suceava pronuntata in dosar nr 3691/86/2009, si multe multe altele. Astfel pentru necunoscatori li se pare ca abia de acum se va putea obliga Institutia Prefectului la inmatriculare fara plata taxei, pe cand aceasta jurisprudenta este deja creata de mai multi ani, in acest moment doar s-a admis un RIL de UNIFICARE A PRACTICII INSTANTELOR.

In conditiile in care la noi practica este neunitara... cred ca e un pas bun !
eu am o masina adusa din germania si as vrea sa o inmatriculez am sunat la inmatriculari si au zis ca ei nu au primit nimic in acest sens si daca vreau sa inmatriculez masina trebuie sa platesc taxa de poluare..... ce e de facut!? de cand se aplica acea hotarare din 14 noiemrie?
In situatia in care se va modifica legea cei de la inmatriculari nu vor mai solicita dovada platii taxei de poluare. Pana atunci nu aveti decat calea instantei de judecata.
si aveti idee p cand ar putea sa se modifice aceata lege sau daca se va modifica?
Eu ma gandesc ca saptamana viitoare sa platesc taxa, daca se va publica aceasta lege voi primi banii inapoi sau o sa trebuiasca sa ii dau in judecata pentru recuperare?
Puteti actiona in instanta pentru a solicita inmatricularea fara achitarea taxei!

Pana apare legea este singura varianta fara sa achitati taxa, asta a fost si sensul postarii RIL .

Alte discuții în legătură

Taxa auto mimika85 mimika85 Stie cineva daca s-a scos taxa de inmatriculare (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto alina_puff alina_puff bna seara, mi-am cumparat un autoturism de curand care nu este inmatriculat deocamdata are decat numere rosii care expira pe data de 30.11.2011, ... (vezi toată discuția)
Se mai palteste taxa de poluare? ContSters54529 ContSters54529 buna ziua, am vazut zilele astea cateva site uri de stiri care ar spune ca nu se mai plateste taxa de inamtriculare.ESTE ADEVARAT? va intreb acest lucru ... (vezi toată discuția)