avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda

Buna ziua,
Sotul meu este conducator auto pe TIR si in timp ce efectua o cursa in afara tarii a fost oprit de Politia din tara respectiva deoarece avea defectiuni la autovehicul,iar acum firma la care lucreaza vrea sa-i impute lui amenda primita de catre ei de la firma de securitate pentru perioada in care el a fost retinut si nu a avut voie sa circule.
As dori sa-mi spuneti daca este posibil sa-i fie retinuta din salar contravaloarea acestei amenzi,din moment ce el nu are nici o vina ca masina avea defectiuni in momentul cand a fost oprit.
Va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 15:03, 23 Noiembrie 2011
Sunt mai multe discutii aici, cine a luat amenda, defectiunea se datoreaza in vreun fel culpei salariatului, cum vrea sa faca retinerea din salariu, etc.
Un conducator auto, conform fisei de post, nu poate rula cu autoutilitara neconforma.El poate refuza sa plece in cursa daca solicitarea lui de a fi reparata, nu s-a solutionat.Cu atat mai mult cu cat isi pune si viata in pericol, deci el este primul responsabil de utilizarea vehicolului defect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tahograf defect louisa louisa Buna ziua, In data de 04.04.2012 tir-ul societatii a fost oprit de un agent de circulatie pe Autostrada Bucuresti-Pitesti pe motiv ca circula cu viteza prea ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera andreeabeciu andreeabeciu Autovehiculul oprit de agentii de politie apartine unei persoane juridice. Contraventiile semnalate au fost depasirea vitezei legale si defectiuni la sistemul ... (vezi toată discuția)
Ajutor. 720 lei amenda (un bec ars la faza de intalnire+permis expirat de 9 zile) andrei987ro andrei987ro Buna ziua Incepand de vineri, 19.03.2010 am inceput sa am probleme cu Politia Romana. Am fost oprit de un echipaj de Politie datorita \"defectiunilor la ... (vezi toată discuția)