avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Institutor I sau Institutor II?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Institutor I sau Institutor II?

Va scriu din partea unui grup de invatatori.
In acest an am terminat fiecare dintre noi diferite facultati.
Desi am dus toti adeverintele eliberate de catre facultati in urma examenelor de licenta la secretariatele scolilor unde suntem titulari, am aflat cu uimire ca nu toti vom fi platiti ca institutori I.
Doar cei dintre noi care am terminat un liceu pedagogic vom fi platiti ca institutori I. Cei ce au terminat un colegiu pedagogic vor fi platiti ca institutori II.
Intrebarea noastra este deci urmatoarea:
Cum sunt incadrati invatatorii ce au terminat o institutie de invatamant superior: ca Institutori I sau Institutori II?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 3 Octombrie 2008
Institutorii I sunt:
a) absolvenţii cu examen de diplomă ai colegiului universitar pedagogic, ai liceului pedagogic sau ai unei şcoli echivalente, urmate de absolvirea unei instituţii de învăţământ superior de lungă durată sau
b) absolvenţii de liceu (indiferent de profilul acestuia) care au absolvit o instituţie de învăţământ superior de lungă durată, cu alt profil decât cel pedagogic, urmată de un curs psihopedagogic şi metodic;

Institutorii II sunt:
a) absolvenţi ai liceului pedagogic sau ai unei şcoli echivalente, urmate de absolvirea unei instituţii de învăţământ superior de scurtă durată cu alt profil decât pedagogic sau
b) absolvenţii colegiului universitar pedagogic (indiferent de tipul liceului/şcolii absolvite anterior studiilor universitare) – de remarcat că această categorie este deseori denumită, în mod incorect, „educatori calificaţi”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista o rezolvare? nistor maya nistor maya sunt institutor,am terminat colegiul de inst. Petre Andrei Iasi , am obtinut gradul definitiv in inv. in anul 2006,la educatoare,atat in anul scolar ... (vezi toată discuția)
incadrarea corecta pe post in invatamant cristina ivu cristina ivu Sunt invatatoare cu liceul pedagogic la baza si licentiata in psihologie. La scoala nu am putut beneficia de statut de institutor si nici de profesor in primar ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)