avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier soldat cu ranire corporala grava
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier soldat cu ranire corporala grava

dupa doi ani si jumatate de la producerea accidentului dosarul se afla si acum la parchet.cat va mai dura solutionarea acestuia.mi s-a spus ca este vizat de parchetul judetean dar ca nu a plecat spre instanta .care ar fi cauza?de ce dureaza atat de mult?
Cel mai recent răspuns: muscalugigi , utilizator 13:51, 24 Noiembrie 2011
Sa inteleg ca dumneavoastra sunteti victima ? Cate zile de ingrijiri medicale aveti pe certificatul medico-legal ? Intarzierea trimiterii dosarului in instanta se datoreaza urmatorilor factori: numarul mare de dosare pe care il au in lucru cei de la Politie/Parchet, faptul ca s-a dispus o expertiza tehnica de specialitate auto in acest dosar, expertiza care nu a fost achitata de catre IPJ pentru ca nu are fonduri, pentru ca inculpatul nu doreste sa o achite pentru ca nu e interesul sau sa ajunga in instanta foarte repede. Trebuie sa verificati acest lucru, aveti acest drept. Trebuie sa aflati numarul dosarului de la Parchet si la cine este in lucru (politie sau parchet, o sa aflati de la secretariatul parchetului). O seara placuta.
domnule avocat,nu va pot spune care este numarul de zile de ingrijiri medicale pentru ca nu am vazut certificatul dar va pot spune ca in urma acestui accident am ramas invalid la 47 ani ,mai exact fara piciorul stang de deasupra genunchiului.expertiza tehnica criminalistica a fost facuta de INEC si eliberata anul tecut in octombrie rezultatul fiind clar:eu sunt nevinovat.mai exact cel care m-a lovit se pare ca a adormit la volan.si va mai pot spune ca am platit noi expertiza in ideea ca se va rezolva dosarul in timp mai scurt.stiu numarul de dosar ,intreb in fiecare saptamana la parchet in ce stadiu se afla si mi se spune ca probabil exista o hiba de nu pleaca spre instanta.eu ce sa inteleg de aici?pot intelege orice.....
In primul rand vreau sa va spun ca imi pare rau pt situatia in care va aflati. Din punct de vedere penal, avand in vedere infirmitatea suferita, autorul accidentului va raspunde penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa (art. 182 alin.2 raportat la art. 184 alin.2 si 4 Cod Penal). Ceea ce puteti face pentru a afla stadiul dosarului, este redactarea unei cereri adresata Parchetului de pe langa Curtea de Apel in circumscriptia careia se afla Parchetul unde se afla dosarul dumneavoastra, in cuprinsul careia sa solicitati comunicarea stadiului acestui dosar precum si toate aspectele care pot duce la lamurirea cauzei. O zi buna.
multumesc pentru raspuns,domnule avocat!asa este ,vinovatul are doua dosare:penal si civil.dar ce ma ingrijoreaza este faptul ca se intarzie(sau se tergiverseaza?)rezolvarea dosarului.nu stiu ce sa cred!bine,acum discutam.stiu ca vinovatul are o situatie materiala f.buna si asta i-mi de gandit.sa nu intelageti ca vreau daune morale si materiale de ordinul miliardelor,dar va spun din suflet ca am nevoie de o alta proteza pe care chiar nu mi-o pot permite...deja mi-e greu sa mai vorbesc! vi se pare ca un om care vrea sa i se faca dreptate cere prea mult?nu stiu ce sa mai spun....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Bucur Lucian Bucur Lucian Buna ziua.Am copilul care a fost batut (certf. medico legal 12-14 zile)intr un club si in urma acestui incident a depus plangere penala in urma careia a ... (vezi toată discuția)
Daune accident auto vatamare corporala din culpa avram_ion avram_ion buna ziua.in luna august am fost victima unui accident auto in calitate de pasager al unui autoturism care a intrat in coliziune cu un tir pe autostrada ... (vezi toată discuția)
Termen de predare al dosarului la procuratura popattila popattila Asadar am avut un accident rutier in 25.01.2009 , eu parte vatamata cu spitalizare la sectia neuroghirurgie, in total 86 de zile de ingrijiri medicale pentru ... (vezi toată discuția)