avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Buna, am furat de un copil de la un centru de plasament as vrea sa stiu daca ma pot indrepta impotriva centrului cu actiune judecatoreasca pt recuperarea prejudiciului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:11, 23 Noiembrie 2011
In primul rand trebuie sa formulati o plangere penala impotriva copilului. E important cati ani are pentru a se stabili daca urmeaza sa raspunda penal sau nu. In cadrul procesului penal trebuie sa va constituiti parte civila in cauza cu o suma de bani pe care o considerati necesara, reprezentand daunele morale si materiale pe care le-ati suferit prin savarsirea infractiunii de furt. Centrul de copii trebuie introdus in cauza ca si parte responsabila civilmente. O seara placuta.
Are 16 ani copilul. Dosarul este in lucru la politie, dar au trecut de la data furtului 7 luni.Ei au gasit faptasul dar paguba a fost recuperata partial.Cind trebuie sa ma constitui parte civila?
Multumesc.
Va puteti constitui parte civila pe tot parcursul urmaririi penale pana la citirea actului de sesizare in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila- furt oti oti Intr-un caz de furt, s-au descoperit faptasii ,s-au recuperat jumatate din bunurile furate cercetarile penale fiind in curs ....faptasii au fost arestati ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu johnlugoj johnlugoj Buna ziua, Mi s-a furat un laptop de catre un tanar aflat in grija unui centru de plasament, pentru recuperarea prejudiciului doresc sa stiu daca ma pot ... (vezi toată discuția)
Parte civila la un dosar furt valeria67 valeria67 Parte civila constituita in urma unui furt la propria societate. Faptasul arestat. Dosar penal inaintat la judecatorie. Primul termen in data de 8 mai. Ca ... (vezi toată discuția)