avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte civila- furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte civila- furt

Intr-un caz de furt, s-au descoperit faptasii ,s-au recuperat jumatate din bunurile furate cercetarile penale fiind in curs ....faptasii au fost arestati preventiv deci actiunea penala este pusa in miscare ... politia a spus ca se fac cercetari inca pentru a gasi restul bunurilor...cand trebuie sa se constituie societatea parte civila in procesul penal?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:51, 23 Ianuarie 2009
Codul de procedura penala:

Constituirea ca parte civila

Art. 15
(1) Persoana vatamata se poate constitui parte civila in contra invinuitului sau inculpatului si persoanei responsabile civilmente.
(2) Constituirea ca parte civila se poate face in cursul urmaririi penale, precum si in fata instantei de judecata pana la citirea actului de sesizare.
(3) Calitatea de parte civila a persoanei care a suferit o vatamare prin infractiune nu inlatura dreptul acestei persoane de a participa in calitate de parte vatamata in aceeasi cauza.
(4) Actiunea civila este scutita de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor ContSters274040 ContSters274040 Buna ziua, sunt implicat intr-un proces pentru tentativa de omor, ca victima. Inculpatul nu are nimic pe numele lui, ca bunuri materiale si nici conturi ... (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un proces penal lotica lotica Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti ce inseamna sa te constitui parte civila intr-un proces penal.Care este baza legala? (vezi toată discuția)
Proces penal pentru raporturi de munca andreisl andreisl Buna ziua, am fost angajat al unei societati pana anul trecut (20070 Aprilie, cand pentru ca am indraznit sa-mi cer drepturile mi-a fost desfacut contractul ... (vezi toată discuția)