avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere , ce pot face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere , ce pot face?

Am o problema cu fosta mea iubita, mi-a facut cadou un telefon mobil , pare cam copilareste, dar nu am nici o idee ce sa fac, iar dupa o perioada de timp ne-am certat, si nu mai vreau sa continui relatia cu ea, iar acum ea a facut o plangere, care suna cam asa, ca eu am intrat in casa ei cu forta, si i-am luat telefonu din casa, nici vorba ca mi-ar fi facut cadou acel telefon. Ca martor, tatal ei, matusa, vecini ( fiind tot rude si vecini ).

Acum vroiam sa va intreb, daca depune plangere, ce se intampla? Voi fi chemat in Instanta? Iar daca da, daca eu am probe audio , mesaje telefonice si POZE , ca dovada ca nu am intrat in casa ei fara acordul ei, si nu i-am luat nici un telefon fara stirea ei, ba mai mult, am vrut sa il dau inapoi, si mi-a spus ca nu il mai vrea, si ca il pot pastra ( asta o am ca dovada pe telefon, mesaj de la ea ) . Ma puteti sfatui ce pot face in cazul asta? Nu e o problema asa mare, dar intrucat am 19 ani, nu vreau sa imi vina citati pe acasa, si nu vreau probleme.#-o
Cel mai recent răspuns: Cordos Alexandru , Avocat 18:02, 23 Noiembrie 2011
daca are martori problema nu este de loc simpla... dar citatii veti primiacasa. asa ca mai bine le spuneti cinstiti parintilor sa va angajeze un avocat sdin vreme sa nu aveti probleme mai tarziu...la varsta dvs. doar cazier va lipseste.
Pai da plangerea a depus-o din cate am inteles, dar in instanta cand voi fi chemat, daca eu le arat dovezi, ca am vrut sa returnez telefonul dar mi-a spus sa-l pastrez, si poze in casa la ea facute ei, adica clar de indata de am pozele alea, nu am intrat singur si in plus am haine la ea, am mai multe chestii, numai ca martori ei sunt membrii familiei, bineinteles indiferent daca ea ar fi sau nu de vina, tot ei ai vor lua apararea.

Dar vroiam sa stiu daca in instanta am dovezi mesaje poze si audio, foarte clare in care spune ca nu-l mai vrea si nu mai vrea nimic din ce mi-a dat pana acum, se mai poate rezolva ceva? De returnat am vrut, dar a refuzat pentru ca ea vroia neaparat sa depuna plangere.

Este mai mare ca mine are 21 de ani, numai ca nu mai am scapare, suna ciudat ca un baiat sa spuna asta dar pur si simplu orice fac nu pot scapa de ea , iar acum sa ajuns si aici.
Pana la instanta, veti fi chemat la politie pt declaratii si veti putea arata si dvs ce aveti in apararea dvs. Dupa ce se termina cercetarea si obtineti o neincepere a urmaririi penale, ii puteti face si dvs plangere pt denunt calomnios.
ma intreb totusi, de ce o aveti inregistrata ca nu mai vrea tel inapoi
Inainte sa ajungeti in fata judecatorului (faza de judecata) trebuie sa parcurgeti faza de urmarire penala, care se desfasoara la politie si unde o sa fiti chemat pentru declaratii. Dupa ceea ce imi spuneti, consider ca se poate formula impotriva ei o plangere penala avand ca obiect infractiunea de santaj. Toti martorii care vin sa declare mincinos pentru ea, vor fi pasibili de marturie mincinoasa. Teoretic un procuror bun ar trebui sa se lamureasca. Tine de dumneavoastra felul in care va pregatiti apararea pentru a demonstra lipsa de temeinicie a probelor "fabricate" de ea. O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comună Adriandrumas Adriandrumas Sunt tata am o fetiță de 9 luni suntem in divorț am facut ordonanță PREȘIDENTIALA si mia facut programul de 2 ori pe săpt in fiecare luni si vineri de ... (vezi toată discuția)
Buna,doresc si eu sa stiu ce mi se poate intampla un om simplu un om simplu Am fost angajat la o firma de distributie pe postul de agent rezerva si dupa circa o saptamana agentul cu care am fost pe teren in ziua respectiva a iesit in ... (vezi toată discuția)
Concubinul meu este foarte violent cu mine și cu copiii. ce pot face ca să nu se mai apropia de noi? annamaria2422 annamaria2422 Buna ziua. Ce pot face legal pt a nu se mai apropia de mine, si pentru ca vreau sa plec din ap unde amândoi stăm, vreau sa iau copiii si sa ma mut singura, ... (vezi toată discuția)