avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cerificatul fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cerificatul fiscal

buna ziua,
as dori sa-mi spuneti, daca puteti, in cazul in care se cere un certificat fiscal pt dezbatere succesorala , cine are dreptul sa-l ceara? Legal mostenitorii, dar cum dovedesc ca ei sunt mostenitori?. in cazul bunicilor de exemplu....persoanele au nume diferite, din casatorie, sau alte motive....
sau poate ca au fost dezmosteniti......
Cel mai recent răspuns: cosminia , utilizator 08:10, 24 Noiembrie 2011
demonstreaza fie cu anexa 23 si 24 eliberata mostenitorilor de catre starea civila pe baza certificatului de deces, fie prin acte de stare civila (certificate de nastere si de casatorie, eventual plus sentinte de divort) fie printr-o adresa emisa de biroul notarial care a inregistrat succesiunea. in principiu solicitarea unui certificat fiscal nu este act de dispozitie asupra unui bun deci regulile nu sunt atat de stricte, ba mai mult, este un act de conservare asupra bunului imobil.
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariafarau@yahoo.com mariafarau@yahoo.com Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce acte trebuie si care sunt demersurile pentru succesiune in urma decesului parintilor . (vezi toată discuția)
De unde iau anexa 24 ? ce acte imi trebuie ? cornaca cornaca Va rog nu ocoliti. La judecatorie mi se cere- ANEXA 24 - De unde iau eu aceasta anexa ? Ce acte imi trebuie pentru a obtine acesata anexa 24- Locuiesc in ... (vezi toată discuția)