salut! ce sfat imi dati. Eu folosesc masina personala la s erviciu, ca s a mi poata deconta benzina si cauciucuri....seful a zis sa fac em un contract . Ce fel de contract? comodat e bine?
Este corect sa utilizati un contract de comodat, cu conditia sa prevedeti cel putin obligatiile urmatoare in sarcina comodatarului - firma, pentru a va putea deconta carburantii si lubrifiantii precum si celelalte cheltuieli cu intretinerea si reparatiile:
- sa conserve bunul ca un bun proprietar;
- sa foloseasca bunul potrivit destinatiei lui, determinate prin natura sa ori potrivit conventiei partilor;
- sa suporte cheltuielile de folosinta (intretinere) a bunului;
- sa restituie bunul in natura sa specifica, la indeplinirea termenului stabilit prin contract;
- sa repare bunul in ipoteza in care acesta a fost avariat.
Va multumesc. Dc la obiectul contractului scriu doar:Comodantul da spre folosinta gratuita Comodatarului autoturismul marca....... cu numar de inmatriculare ......................... e ok?sau trebuie ceva in plus...fiind obiectul contractului.
Sau puteti scrie astfel :
Obiectul contractului il constituie imprumutul de folosinta efectuat de Comodant catre Comodatar asupra autovehiculului / autoutilitarei marca _________________, avand numarul de inmatriculare ___________, culoarea _________, an de fabricatie _________, nr. de omologare ________________, numar de identificare ___________________, inmatriculat la ______________, numarul certificatului de inmatriculare __________, proprietate a Comodantului.