avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masina personala in interes de serviciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masina personala in interes de serviciu

salut! ce sfat imi dati. Eu folosesc masina personala la s erviciu, ca s a mi poata deconta benzina si cauciucuri....seful a zis sa fac em un contract . Ce fel de contract? comodat e bine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 5 Octombrie 2008
Da, e bine.
Este corect sa utilizati un contract de comodat, cu conditia sa prevedeti cel putin obligatiile urmatoare in sarcina comodatarului - firma, pentru a va putea deconta carburantii si lubrifiantii precum si celelalte cheltuieli cu intretinerea si reparatiile:
- sa conserve bunul ca un bun proprietar;
- sa foloseasca bunul potrivit destinatiei lui, determinate prin natura sa ori potrivit conventiei partilor;
- sa suporte cheltuielile de folosinta (intretinere) a bunului;
- sa restituie bunul in natura sa specifica, la indeplinirea termenului stabilit prin contract;
- sa repare bunul in ipoteza in care acesta a fost avariat.
Va multumesc. Dc la obiectul contractului scriu doar:Comodantul da spre folosinta gratuita Comodatarului autoturismul marca....... cu numar de inmatriculare ......................... e ok?sau trebuie ceva in plus...fiind obiectul contractului.

Sau puteti scrie astfel :
Obiectul contractului il constituie imprumutul de folosinta efectuat de Comodant catre Comodatar asupra autovehiculului / autoutilitarei marca _________________, avand numarul de inmatriculare ___________, culoarea _________, an de fabricatie _________, nr. de omologare ________________, numar de identificare ___________________, inmatriculat la ______________, numarul certificatului de inmatriculare __________, proprietate a Comodantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare autoturism pe firma andreeamihai andreeamihai Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat liliana alba liliana alba Buna ziua, Am o societate si as vrea sa fac un contract de comodat pentru o masina, intrebarea mea este pot sa trec o suma de bani care o platesc la persoana ... (vezi toată discuția)
Speta abuz de incredere ionutradu84 ionutradu84 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare pentru ca am consultat mai multi avocati si raspunsurile au fost distincte.. In urma cu 2 ... (vezi toată discuția)