In cazul unui salariat care a depus dosarul de pensie de invaliditate gr.II, cum evidentiem in Revisal perioada dintre momentul depunerii dosarului si primirea deciziei de pensionare si care este temeiul legal in care se face incadrarea suspendarii.
In cazul unui salariat care a depus dosarul de pensie de invaliditate gr.II, cum evidentiem in Revisal perioada dintre momentul depunerii dosarului si primirea deciziei de pensionare si care este temeiul legal in care se face incadrarea suspendarii.
Daca are concediul medical, atunci acesta nu se opereaza in REVISAL.
Nu mai primeste concediu medical . A primit de la comisia de expertiza medicala decizia medicala de incadrare in gradul de invaliditate si de la aceasta data nu se mai acorda concediu medical.Data solicitarii pensiei de invaliditate este cea care precede ultima zi de concediu medical. De la acest moment salariatul bolnav este practic "pe nicaieri" in ideea ca sta fara bani pana la momentul cand onor statul roman elibereaza decizia de pensie
Ar fi o solutie ... fie sa i se acorde CO , fie sa faca cerere de CFP :( ... intr-adevar, Codul muncii prevede ca , raportul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare in cazul pensionarii de invaliditate ... parerea mea, avand in vedere textul de lege, ca in perioada dintre decizia medicala si data incetarii c.i.m. poate fi considerat salariat in continuare ... este un vid legislativ ...
Tocmai fiindca stiam ca nu exista un temei legal am apelat la parerile dv, pentru ca nu pot acorda concediu de odihna dat fiind faptul ca salariata se afla in concediu medical din iulie 2010 (avand diagnostic cancer), iar concediul fara plata ar fi fost si pentru mine unica solutie, desi......nu asa ar trebui dupa parerea mea gestionata (juridic) aceasta situatie, mai mult de atat legiuitorul face precizarea ca , raportul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare in cazul pensionarii de invaliditate si pana atunci ....?
S-au adus anul acesta modificari la prevederile Codului Muncii ,dar ramanem in continuare tributari unor "scapari", care pe unii in aceasta situatie disperata ii lasa fara suport financiar:thumbdown:
Dar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul............