avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Subventie primita pe un SRL-D
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Subventie primita pe un SRL-D

Am primit o subventie nerambursabila pe un SRL-D in valoare de 44000 lei.S-au achizitionat in luna august 2011 mai multe utilaje pt producerea de albume foto(imprimante, laminator, masina de facut albume, masina de facut coperti pt albume) . In sept. se primeste subventia si imediat se achita furnizorii utilajelorin aceeasi luna. Subventia nu acopera valoarea totala a utilajelor, drept pt care s-a primit si un credit bancar.
Intrebarea mea este pe ce perioada se distribuie subventia la venituri daca eu am perioade diferite de amortizare a uitilajelor? Cand se achizitioneaza doar un mijloc fix pt care s-a primit subventia, stiu ca subventia se distribuie pe durata utila de viata a mijlocului fix la venituri.
Se impoziteaza aceasta subventie?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 13:51, 24 Noiembrie 2011
Virarea subventiei la venituri, se face proportional cu valoarea cheltuielii finantate, conform art. 236 alin. (1) din OMFP 3055/2009.

Activele imobilizate se pot amortiza conform catalogului mijloacelor fixe adoptate prin HG 2139/2004, iar deducerea amortizarii se efectueaza conform art. 24 din Codul fiscal.

6812=2813

Proportional cu valoarea cheltuielii finantate se efectueaza virarea subventiei la venituri,
475=7584

Prin urmare subventia este neutralizata pe o perioada mai indelungata, egala cu valoarea amortizarii, prin trecere la venituri si implicit se reflecta in capitalurile proprii prin soldul contului 121

Venitul din subventii este unul impozabil pentru ca nu il regasim in categoria de impozite scutite conform art. 20 din Codul fiscal

Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile chanel5 chanel5 Firma la care lucrez a primit dupa aprobarea unui proiect pt investitii utilaje fonduri nerambursabile in proportie de 70% din valoarea proiectului(100000 ... (vezi toată discuția)
Monografie inregistrare subventii racoltam racoltam Buna ziua , O societate SRL-D , impozit 3% din venit , acceseaza fonduri si achizitioneaza aparatura ( statie totala , gps , imprimanta , mobilier birou ) ... (vezi toată discuția)
Plusuri la inventar Max22 Max22 care ar fi monografia contabila pentru plusurile la inventar de marfuri,se inregistreaza pe creditul unui cont de venituri sau pe debit cont de cheltuieli cu ... (vezi toată discuția)