avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plusuri la inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plusuri la inventar

care ar fi monografia contabila pentru plusurile la inventar de marfuri,se inregistreaza pe creditul unui cont de venituri sau pe debit cont de cheltuieli cu minus?
Care este legislatia aplicabila in acest caz?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 17 Ianuarie 2013
Tratament fiscal si contabil:
a) plus de inventar stocuri
Inregistrare contabila:
clasa 3 = 758 "Alte venituri din exploatare", consideram ca acest venit este unul impozabil, deoarece nu este scutit expres de art. 20 din Codul fiscal.

b) plus de inventar mijloace fixe:
clasa 2 = 475 "Subventii pentru investitii".

Potrivit titlului 8.8 din OMFP 3055/2009 privind contabilitatea, capitolul Subventii pentru investitii, plusurile de inventar la mijloace fixe se inregistreaza in contul 475 "Subventii pentru investitii".

La acelasi calcul cu amortizarea mijlocului fix, subventia pentru investitii se vireaza la venituri, pastrand caracterul de neutralitate asupra rezultatului financiar.
6811 "Cheltuieli cu amortizarea" = 281 "Amortizare imobilizari corporale"
475 "Subventii pentru investitii" = 7584 «Venituri din subventii pentru investitii

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie inregistrare subventii racoltam racoltam Buna ziua , O societate SRL-D , impozit 3% din venit , acceseaza fonduri si achizitioneaza aparatura ( statie totala , gps , imprimanta , mobilier birou ) ... (vezi toată discuția)
Facturare la vanzarea unul garaj miutaradu miutaradu societatea este platitoare de tva intrebarea este- pot sa vand un corp(garaj) cu factura fara tva? , pot sa vand la o valoare mai mica decat valoarea din ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila ajutor minimis obtinut de la ministerul fondurilor europene dumbravaluminita dumbravaluminita Societatea a obtinut un imprumut nerambursabil de tipul ajutorului Minimis, pentru plata salariului angajatului absolvent 2014. Ajutorul va fi acordat lunar, ... (vezi toată discuția)