avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... CE BAROU SA ALEG?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

CE BAROU SA ALEG?

Buna! Sunt studenta in anul 4 la Drept , la Facultatea "Simion Barnutiu" din Sibiu, Univ.Lucian Blaga. In continuare , dupa terminarea faculatii as vrea sa merg la Bucuresti,la INPPA, insa am o nelamurire: in ce barou sa dau examenul de primire in profesia de avocat stagiar? La Sibiu sau la Bucuresti? Are vreo relevanta baroul la care sunt?
Cel mai recent răspuns: mada1992 , utilizator 13:15, 27 Noiembrie 2011
buna seara,
Din punctul meu de vedere daca doriti sa parcticati avocatura in Sibiu, va sugerez sa dati baroul pentru Sibiu deoarece , chiar daca ati da la Bucuresti ar trebui sa va faceti o cerere de tranfer si ar trebui sa platiti destul de mult ca sa va faca transferul dintr-un barou in altul in jur de 3000 lei daca bine imi amintesc.
Nu are nici o relevanta daca sunteti in baroul buc sau sibiu sau orice altul dar atata timp cat doriti sa practicati avocatura in sibiu e mai usor sa dati la baroul sibiu.
Multumesc mult pentru raspuns!
Problema e in felul urmator: mi-am dat seama ca la Sibiu nu am prea multe sanse de reusita in domeniul avocaturii si nici nu mai vreau sa locuiesc in Sibiu.As vrea sa practic aceasta meserie in Bucuresti. Spre exemplu, daca fac parte din Baroul Sibiu , pot practica fara nicio problema in Bucuresti, sau invers? Credeti ca am sanse sa gasesc un avocat care ar fi dispus sa ma ia ca stagiar in Bucuresti? Va multumesc!
normal ca puteti practica atat timpo cat sunteti in baroul sibiu si in bucuresti, doar ca taxele sunt mai mari in bucuresti, cred ca singura diferenta e ca platiti taxele la baroul sibiu.
Iar in legatura cu avocatul indrumator asta doar dvs stiti...aici nu va pot ajuta :)
mada1992 a scris:

Buna! Sunt studenta in anul 4 la Drept , la Facultatea "Simion Barnutiu" din Sibiu, Univ.Lucian Blaga. In continuare , dupa terminarea faculatii as vrea sa merg la Bucuresti,la INPPA, insa am o nelamurire: in ce barou sa dau examenul de primire in profesia de avocat stagiar? La Sibiu sau la Bucuresti? Are vreo relevanta baroul la care sunt?

La INPPA te vei inscrie dupa primul an de stagiatura, nu iti fa probleme aici. Este centru teritorial si la Brasov. La Bucuresti s-a facut serios carte si s-a urmat programa intocmai.

Daca vrei sa profesezi in Bucuresti, fara indoiala, inscrie-te aici. Daca nu cunosti nici un avocat definitiv sau pe cineva la vreo societate mare o sa fie mai dificil dar daca vei fi perseverenta si te vei duce la interviuri te va lua pana la urma cineva.

Succes!

Multumesc de raspunsuri! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari intrebatoare.... despre admiterea in barou ContSters243702 ContSters243702 Buna ziua.am si eu ceva nelamuriri...is student in anul 4 la sb...anu asta o sa gat...si vreau sa dau la baroul din Sb dupa ce gat.nu am pe nimeni in ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni consilier juridic? Stanciulescu_Roxana Stanciulescu_Roxana Sunt studenta a Facultatii de Drept din Sibiu si mai am putin si termin facultatea.In prima faza m-am gandit sa ma indrept spre functia de consilier juridic, ... (vezi toată discuția)
Alegerea baroului si restrictiile pe care le presupune acesta doomy852 doomy852 Buna ziua, Anul acesta voi da examen pentru primire in profesie ca avocat stagiar si am nevoie de un sfat de la dvs. 1) Daca ma voi inscrie in Baroul ... (vezi toată discuția)