avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... JANDARMERIA...comportament abuziv,nici un avocat nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

JANDARMERIA...comportament abuziv,nici un avocat nu vrea sa reprezinte

buna gasit...as vrea sa dezbatem impreuna un subiect care pe mine m-a lasat fara cuvinte si sunt convins ca nu este singura intamplare din aceasta tara,Romania,tara tuturor posibilitatilor...

am sa va prezint urmatoarea speta pe care am aflat-o cu lux de amanunte de la cei implicati...

intr-o seara 2 baieti,unul de 18 ani (50 kg) celalalt 19 ani (cca.80kg) se pregateau sa mearga la discoteca unde unul din ei dorea sa isi serbeze ziua de nastere impreuna cu invitatii sai....inainte de a pleca la discoteca cei 2 merg la o pizzerie ,iar acolo surpriza,dau de adjunctul de la Brigada de interventie rapida din cadrul Jandarmeriei,”MASCATII” (pe intelesul tuturor) care era intr-o stare avansata de ebrietate si pus pe scandal,evident aflat in afara serviciului..

..nici bine nu apuca cei 2 sa comande si ”dl.adjunct” se ia de ei ca nu îi place lui cum sunt imbracati,cu tinuta de vagabonzi,cu sepci in cap,si îi scoate afara,unde pe unul din ei se pune sa il bata ca de ce si-a permis sa îi spuna ca ei nu au venit la pizzerie sa faca scandal cum face el....

dupa cum va spuneam,pe unul din baieti il ia de gat,il ridica in sus in timp ce celalalt evident incerca sa îi desparta desi nu reusea pana ce nu a luat o crosa de golf pe care acesta o primise cadou si il loveste peste umar pe ”dl.adjunc”...dupa lovitura primita,”dl adjunc” a amutit vazand ca a primit crosa aia de golf peste umar,si nu era exclus (desi era bine) sa primeasca una si peste cap,poate se trezea din betie/prostie....#-o

astfel cei 2 baieti incercand sa evite un scandal mai mare,pleaca de la acea pizzerie spre discoteca cu pricina,unde erau asteptati de ceilalti invitati...ce credeti ca se intampla???...”dl.adjunct” urmareste taxiul in care cei 2 se urcasera,isi suna colegii care se aflau in timpul serviciului in acea seara si le spune acestora sa vina in fata la discoteca

...nici bine nu apuca baietii sa intre in discoteca impreuna cu ceilalti invitati ca deja aparusera vreo 2 dubițe de ”mascati” si de fata cu toata lumea care era la intrare in acea discoteca,îi cheama pe cei 2 la dubița si le spune ca ”au fost sesizati”,ca prin oras,la o pizzerie anume,au provocat scandal si sa îi urmeze la sectie sa dea doar o declaratie...baietii,mai naivi (ca sa nu zic prosti) se urca in masina si accepta sa mearga la sectie nestiind ce îi asteapta..

..la sectia respectiva,nici bine nu apuca sa intre in birou ca dau ochii cu ”dl.adjunct” si colegii acestuia,care incep sa îi loveasca cu bastoanele,spunadu-le ca daca au vrut scandal acum or sa aiba parte...unul din baieti se baga intr-un colt si asupra lui tabareste un ”nenorocit dinasta mascat” (ca nu pot sa îi spun altfel) si atat de tare il loveste,ca baiatul nu se mai putea tine pe picioare,deasemena celalalt primeste o corectie cu acea crosa de golf confiscata de ”mascati” si atat de tare este lovit,incat crosa de golf (care daca nu ma insel are structura metalica) se indoaie de spatele acestuia....

..dupa ce ”se plictisesc” ”domnii” de batut pustani....le pun acestora foaia si pixul in fata ochilor si îi obliga pe cei 2 baieti sa scrie in declaratie ca la sectie au ajuns batuti de niste rromi,in urma unui scandal cu acestia... evident baietii nu vroiau sa scrie asta si bataia continua....

...dupa ceva clipe de „tortura” cei 2 sunt lasati sa plece...la iesirea din sectie,baietii abea se tineau pe picioare,si au avut norocul ca un taximetrist care îi cunostea sa treaca pe acolo,acesta îi vede pe baieti plini de sange si îi duce acasa....

...a2.a zi incep ”demersurile”....prima etapa la spital,medicina legala,si raze...rezultat= unul din baieti,2 coaste rupte si toata partea stanga sau dreapta plina de vanatai,celalalt nu a mers la spital decat dupa cateva zile,deoarece nu se putea ridica din pat...parintii celor 2 evident incep sa scrie memorii superiorilor din cadrul jandarmeriei ptr a afla cine era in timpul serviciului in acea seara si evident sa se ia vreo masura....raspunsul din partea jandarmeriei nu inceteaza sa apara si familile celor 2 baieti sunt instiintate ca 7 ofiteri care se aflau in acea seara ”au fost dati afara”....

la sfatul comandantului politiei (care dupa cateva zile este suspendat din functie,unul din motive fiind faptul ca acesta ”le-a tinut partea” baietilor in acest scandal) cele 2 familii inainteaza o plangere penala la procuror,din cate am inteles,procuror care de 6 luni nu face decat sa le cheme pe cele 2 victime la audieri si sa le adreseze de fiecare data aceleasi intrebari cu privire la acest caz si nici pana in momentul de fata,la tribunal nu se afla pe rol vreun dosar cu privire la cazul prezentat,ptr. ca instanta sa faca dreptate...

...ba mai mult cele 2 familii au fost pe la diversi avocati din localitatea unde s-a intamplat incidentul,si ce credeti...???.....nici un avocat nu vrea sa reprezinte victimele de teama ca trebuie sa se confrunte cu acesti membrii ai Jandarmeriei,si tot din vorbele unui avocat,aflam ca ”dl.adjunct” este finul unui fost ministru al apararii,avocatul respectiv facandu-ne sa intelegem ca dansul nu vrea incaseze degeaba banii pe onorariu ca nu garanteaza castigarea procesului cu toate ca sunt peste 5 martori care stiu ce s-a intamplat cu victimele in acea seara.si cel mai bine ar fi sa se aleaga 1-2 avocati din alta localitate ptr a reprezenta victimele...

...sa nu va mai spun ca ”dl.adjunct”mai are tupeul sa trimita oameni la cele 2 victime si sa le propuna sa isi retraga plangerile,dar acesta nu se lasa de amenintari nici acum si intr-o zi avand o intalnire directa cu cele 2 victime le spune acestora ca daca nu is retrag plangerile,cum au fost batuti in seara aceea asa vor fi batuti luna de luna...

in concluzie,daca in localitatea cu pricina nu se doreste inceperea unui proces si instanta sa faca dreptate,iar cei vinovati sa plateasca...este tarziu ca victimele sa se adreseze Tribunalului militar sau nu aceasta este instanta competenta sa solutioneze cauza aceasta???

...astept cu nerabdare raspunsurile dvs...va multumesc si pastram legatura !!!
Puteti face cerere de stramutare a dosarului la o alta instanta, invocand motivele pe care ni le-ati prezentat si noua.
Apelati la un avocat energic si fara prea multe scrupule continuati cercetarile penale impotriva jandarmilor abuzivi.
Avocatul va face orice demersuri juridice necesare - stramutari, recuzari, dupa caz alte noi plangeri impotriva functionarilor care inlesnesc ca faptuitorii sa scape.
De asemenea se poate apela la orice alte mijloace de sesizare plangere la MIRA, la Conducerea Jandarmeriei, se pot folosi Anchetele jurnalistice si televizate , iar pana la urma ACEI FAPTUITORI VOR FI TRASI LA RASPUNDERE indiferent cat mai vor aplela la mijloace neortodoxe de sustragere de la raspunderea penala si ad-tiva care le incumba !
bun gasit din nou..revin cu noi amanunte cu privire la cazul prezentat acum cateva saptamani,pot spune ”picante” dar ”nedigerabile” deloc ptr cei care iubesc dreptatea ...

marea majoritate,am auzit cel putin o data in domeniul dreptului,sintagma: ”CEA MAI BUNA APARARE ESTE ATACUL”

si referitor la cazul prezentat mai sus,pot spune ca ”personajul negativ”,”dl adjunct” fara de care aceasta speta nu ar fi luat nastere,se pare ca aplica acest principiu fara nici o retinere si astfel ”isi transforma”,ajutat de procuror si multi alti ”binevoitori care reprezinta si respecta legea”,victimele in acuzati;...astfel ajungem la concluzia ca in Romania anului 2008,atunci cand esti acuzat ptr ceva,de catre cineva caruia i-ai facut rau,doar ca asa ai vrut tu,trebuie doar sa iti joci rolul de victima si posibil sa scapi nepedepsit,ba mai mult sa iti trimiti si victimele dupa gratii ptr a le inchide gura

...in situatia prezentata de mine,intr-adevar acuzatul,”dl.adjunct”,se ”da victima”,depune o plangere ptr talharie impotriva celor 2baieti (de altfel victimele sale),sustinand in aceasta ca in momentul in care a fost lovit cu crosa peste umar in fata pizzeriei unde era pus pe scandal,cei 2 vroiau sa il talhareasca,si astfel cursul anchetei ia o alta turnura,procurorul care instrumenteaza cazul ajungand sa ameninte victimele ca daca nu declara si semneaza ca intr-adevar ”au comis talharia” vor fi luati de acasa cu mandat de arestare,iar cat timp dosarul lor va fi pe rolul instantei si pana aceasta se va pronunta,ei vor sta la arest...

vreau sa va spun ca am ramas traznit cand am auzit una ca asta de la cele 2 victime,care in momentul de fata sunt in pragul disperarii,desi au martori si inscrisuri (acte/expertize medicale) care dovedesc ca ei sunt adevaratele victime ci nu infractori,totusi nu pot apela la vreun avocat din localitatea in care domicileaza si in care a avut loc incidentul,deoarece,cum va spuneam,nu vrea nici care sa reprezinte in aceasta situatie,avand in vedere cine este partea acuzata,in plus starea financiara nu le permite celor 2 sa colaboreze cu un avocat bun din alta localitate,care sa faca toate demersurile ca judecata sa aiba loc la o alta instanta,intr-o alta localitate ptr a nu se influenta decizia in niciun fel,si sa accepte ca plata onorariului sa o faca dupa ce se termina procesul

acum,inteleg in ce situatii mai ajung uneori oameni nevinovati dupa gratii si infractorii isi vad de treaba,bucurandu-se de libertate...din pacate asta-i Romania si dc spun ca mi-e rusine ca sunt roman,imi cer scuze daca ofensez pe cineva care se mandreste cu asta si ar putea sa imi dea un motiv, ca gresec spunand lucrul acesta...:(
Eu cred ca problema nu trebuie pusa in sensul ca nu vrea niciun avocat sa va reprezinte, ci in sensul ca orice avocat care sa va reprezinte are pretentie la un onorariu mare.
Eu va pot gasi cel putin 20 de avocati care daca sunt platiti va reprezinta.

Mare problema este ca fara probe certe este greu sa se dovedeasca dreptatea dvs.
Acesta poate fi al doilea motiv pentru care nu gasiti un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu cred ca problema nu trebuie pusa in sensul ca nu vrea niciun avocat sa va reprezinte, ci in sensul ca orice avocat care sa va reprezinte are pretentie la un onorariu mare.
Eu va pot gasi cel putin 20 de avocati care daca sunt platiti va reprezinta.

Mare problema este ca fara probe certe este greu sa se dovedeasca dreptatea dvs.
Acesta poate fi al doilea motiv pentru care nu gasiti un avocat.

avocat Claudiu Lascoschi

da,este de luat in calcul si acest aspect...situatia sta in felul urmator,ca dupa ce a avut loc incidentul,familile celor 2 victime au umblat pe la diferite cabinete de avocatura din localitatea cu pricina,ptr a cauta 1-2 avocati,dintre cei mai buni,care aveau renume in oras ca urmare a numarului de procese castigate,insa acum sunt convins ca nu neaparat nr proceselor castigate atesta competenta unui avocat,avand in vedere ca majoritatea proceselor castigate au avut loc atunci cand cauzele erau judecate de un anume judecator,iar cand se nimerea sa judece alt judecator,mai rar castigau procesele,acesti avocati cu renume...=D>

...initial nici nu s-a pus in discutie problema banilor si stabiliriea vreounui onorariu in cazul in care se incheia un contract de consiliere,ci doar se discuta despre imprejurarile in care a avut loc incidentul,constituirea probatoriului,iar la finalul discutilor raspunsul din partea fiecarui avocat la care s-a apelat era urmatorul: ”nu vreau sa va iau banii degeaba ca nu garantez castigarea procesului,avand in vedere ca cel acuzat este finul fostului ministru al apararii si cel mai bine ar fi sa cautati un avocat din alta localitate”...

in ceea ce priveste probele,va pot spune ca sunt destul de multe,avand in vedere ca cele 2 victime au fost vatamate destul de rau,lasandu-se cu coaste rupte si rani grave,necesitand zile spitalizare,consultarea a diferiti medici care i-au expertizat ,toate acestea dovedite cu acte eliberate de medici,fotografii in care se vad ranile,vanataile de pe corpul victimelor,in plus exista suficienti martori care pot fi citati si sa marturiseasca ”fiecare pas” a celor 2 victime in acea seara,inainte si dupa ce a avut loc incidentul cu pricina

...in plus,luati in vedere faptul ca in lipsa unor probe care ar confirma vinovatia celui acuzat,nu s-ar fi pus atata presiune din partea procurorului (ptr al face scapat pe cel vinovat) care de 6 luni nu face decat sa cheme la audieri partile,mai nou ajungand sa negocieze,ca sa nu zic sa ameninte victimele ca ar fi mai bine sa declare ca au comis talharia si ca ar fi bine sa isi caute un avocat pt.ca urmeaza sa fie pusi sub arest daca nu semneaza ce li se cere si nu vor mai putea sa isi pregateasca apararea...de altfel cel acuzat,daca nu existau probe care sa-l incrimineze,e logic ca nu ar fi ”ripostat”astfel,depunand plangere impotriva victimelor sale pt.talharie,sustinad ca el este adevarata victima si culmea cu o hartie de la medicul legist in care este specificat ca in urma loviri sale peste umar cu acea crosa de golf a necesitat 18 zile spitalizare,tot atat cat una din victimele sale,caruia el si colegii sai i-au rupt 2 coaste a trebuit sa stea in spital,ci depunea doar o plangere pt. denunt calomnios,ptr ca a fost acuzat de unele fapte pe care ”nu le-a comis”...acum trageti voi concluzile ce se incearca...

din cate am inteles,cele 2 victime sunt in tratative acum cu un avocat din Timisoara si singura lor sansa este ca domnul avocat respectiv sa accepte ca plata onorariului (care va fi unul pe masura) sa se faca la sfarsitul procesului,in caz contrar trebuie ”sa se mai bata la multe usi”

...SA FIE LEGE SI DREPTATE,pana la urma asta asteptam de ani de zile in Romania,ptr ca trebuie sa tinem cont odata si-odata de ”sfantul ”art.16,alin.2 din Constitutia Romaniei...X-(

Alte discuții în legătură

Abuz jandarmerie si organele de politie dumutaadrianred dumutaadrianred Buna. in cazul unei persoane suspecte de furt, din magazin alimentar,iar acesta este batut de catre jandarmerie si de catre poltie,urme vizibile. Se face ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva jandarmeriei romane ovidelu ovidelu am luat o amenda in care scrie \"azi, 24.12.2000 (in loc de 2008) a participat la un scandal in incinta clubului XXX impreuna cu veri si preteni acestuia\"... ... (vezi toată discuția)
O mare problema. dazanna dazanna unchiul meu este body-guard la o discoteca.intr-o seara el si colegul lui au avut o altercatie cu 2 scandalagii,din care unchiul meu s-a ales cu ceva ... (vezi toată discuția)