avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... JANDARMERIA...comportament abuziv,nici un avocat nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

JANDARMERIA...comportament abuziv,nici un avocat nu vrea sa reprezinte

buna gasit...as vrea sa dezbatem impreuna un subiect care pe mine m-a lasat fara cuvinte si sunt convins ca nu este singura intamplare din aceasta tara,Romania,tara tuturor posibilitatilor...

am sa va prezint urmatoarea speta pe care am aflat-o cu lux de amanunte de la cei implicati...

intr-o seara 2 baieti,unul de 18 ani (50 kg) celalalt 19 ani (cca.80kg) se pregateau sa mearga la discoteca unde unul din ei dorea sa isi serbeze ziua de nastere impreuna cu invitatii sai....inainte de a pleca la discoteca cei 2 merg la o pizzerie ,iar acolo surpriza,dau de adjunctul de la Brigada de interventie rapida din cadrul Jandarmeriei,”MASCATII” (pe intelesul tuturor) care era intr-o stare avansata de ebrietate si pus pe scandal,evident aflat in afara serviciului..

..nici bine nu apuca cei 2 sa comande si ”dl.adjunct” se ia de ei ca nu îi place lui cum sunt imbracati,cu tinuta de vagabonzi,cu sepci in cap,si îi scoate afara,unde pe unul din ei se pune sa il bata ca de ce si-a permis sa îi spuna ca ei nu au venit la pizzerie sa faca scandal cum face el....

dupa cum va spuneam,pe unul din baieti il ia de gat,il ridica in sus in timp ce celalalt evident incerca sa îi desparta desi nu reusea pana ce nu a luat o crosa de golf pe care acesta o primise cadou si il loveste peste umar pe ”dl.adjunc”...dupa lovitura primita,”dl adjunc” a amutit vazand ca a primit crosa aia de golf peste umar,si nu era exclus (desi era bine) sa primeasca una si peste cap,poate se trezea din betie/prostie....#-o

astfel cei 2 baieti incercand sa evite un scandal mai mare,pleaca de la acea pizzerie spre discoteca cu pricina,unde erau asteptati de ceilalti invitati...ce credeti ca se intampla???...”dl.adjunct” urmareste taxiul in care cei 2 se urcasera,isi suna colegii care se aflau in timpul serviciului in acea seara si le spune acestora sa vina in fata la discoteca

...nici bine nu apuca baietii sa intre in discoteca impreuna cu ceilalti invitati ca deja aparusera vreo 2 dubițe de ”mascati” si de fata cu toata lumea care era la intrare in acea discoteca,îi cheama pe cei 2 la dubița si le spune ca ”au fost sesizati”,ca prin oras,la o pizzerie anume,au provocat scandal si sa îi urmeze la sectie sa dea doar o declaratie...baietii,mai naivi (ca sa nu zic prosti) se urca in masina si accepta sa mearga la sectie nestiind ce îi asteapta..

..la sectia respectiva,nici bine nu apuca sa intre in birou ca dau ochii cu ”dl.adjunct” si colegii acestuia,care incep sa îi loveasca cu bastoanele,spunadu-le ca daca au vrut scandal acum or sa aiba parte...unul din baieti se baga intr-un colt si asupra lui tabareste un ”nenorocit dinasta mascat” (ca nu pot sa îi spun altfel) si atat de tare il loveste,ca baiatul nu se mai putea tine pe picioare,deasemena celalalt primeste o corectie cu acea crosa de golf confiscata de ”mascati” si atat de tare este lovit,incat crosa de golf (care daca nu ma insel are structura metalica) se indoaie de spatele acestuia....

..dupa ce ”se plictisesc” ”domnii” de batut pustani....le pun acestora foaia si pixul in fata ochilor si îi obliga pe cei 2 baieti sa scrie in declaratie ca la sectie au ajuns batuti de niste rromi,in urma unui scandal cu acestia... evident baietii nu vroiau sa scrie asta si bataia continua....

...dupa ceva clipe de „tortura” cei 2 sunt lasati sa plece...la iesirea din sectie,baietii abea se tineau pe picioare,si au avut norocul ca un taximetrist care îi cunostea sa treaca pe acolo,acesta îi vede pe baieti plini de sange si îi duce acasa....

...a2.a zi incep ”demersurile”....prima etapa la spital,medicina legala,si raze...rezultat= unul din baieti,2 coaste rupte si toata partea stanga sau dreapta plina de vanatai,celalalt nu a mers la spital decat dupa cateva zile,deoarece nu se putea ridica din pat...parintii celor 2 evident incep sa scrie memorii superiorilor din cadrul jandarmeriei ptr a afla cine era in timpul serviciului in acea seara si evident sa se ia vreo masura....raspunsul din partea jandarmeriei nu inceteaza sa apara si familile celor 2 baieti sunt instiintate ca 7 ofiteri care se aflau in acea seara ”au fost dati afara”....

la sfatul comandantului politiei (care dupa cateva zile este suspendat din functie,unul din motive fiind faptul ca acesta ”le-a tinut partea” baietilor in acest scandal) cele 2 familii inainteaza o plangere penala la procuror,din cate am inteles,procuror care de 6 luni nu face decat sa le cheme pe cele 2 victime la audieri si sa le adreseze de fiecare data aceleasi intrebari cu privire la acest caz si nici pana in momentul de fata,la tribunal nu se afla pe rol vreun dosar cu privire la cazul prezentat,ptr. ca instanta sa faca dreptate...

...ba mai mult cele 2 familii au fost pe la diversi avocati din localitatea unde s-a intamplat incidentul,si ce credeti...???.....nici un avocat nu vrea sa reprezinte victimele de teama ca trebuie sa se confrunte cu acesti membrii ai Jandarmeriei,si tot din vorbele unui avocat,aflam ca ”dl.adjunct” este finul unui fost ministru al apararii,avocatul respectiv facandu-ne sa intelegem ca dansul nu vrea incaseze degeaba banii pe onorariu ca nu garanteaza castigarea procesului cu toate ca sunt peste 5 martori care stiu ce s-a intamplat cu victimele in acea seara.si cel mai bine ar fi sa se aleaga 1-2 avocati din alta localitate ptr a reprezenta victimele...

...sa nu va mai spun ca ”dl.adjunct”mai are tupeul sa trimita oameni la cele 2 victime si sa le propuna sa isi retraga plangerile,dar acesta nu se lasa de amenintari nici acum si intr-o zi avand o intalnire directa cu cele 2 victime le spune acestora ca daca nu is retrag plangerile,cum au fost batuti in seara aceea asa vor fi batuti luna de luna...

in concluzie,daca in localitatea cu pricina nu se doreste inceperea unui proces si instanta sa faca dreptate,iar cei vinovati sa plateasca...este tarziu ca victimele sa se adreseze Tribunalului militar sau nu aceasta este instanta competenta sa solutioneze cauza aceasta???

...astept cu nerabdare raspunsurile dvs...va multumesc si pastram legatura !!!
Vad ca ati inteles anumite aspecte.
Trebuie sa va cautati un avocat care sa corespunda necesitatilor dvs si nu neaparat cu renume.
Renumele avocatului poate sa fie de ajutor in anumite circumstante iar in altele nu.
Depinde si de felul in care castiga procesele.Din ce ziceti dvs sunt de parere ca stiti in viitor ce fel de avocat sa cautati.

Totusi, din cele ce ziceti avocatii au fost onesti.
Dupa cum puteti observa v-au spus adevarul.In situatia data eu cred ca v-au facut o recomandare buna deoarece cea mai buna solutie este aceea de a angaja un avocat dintr-o alta localitate.
Dupa cum probabil stiti si fostii ministri Stanculescu si Chitac au fost condamnati si incarcerati ieri.Deci, in justitie orice se poate.

avocat Claudiu Lascoschi
Sa nu intelegeti ca va contrazic in afirmatii; am incercat sa punctez unele aspecte.
- „ii scoate afara”: pe amandoi deodata, amenintand, lovind?
- „a luat o crosa de golf” (primita cadou). Se nasc unele intrebari la care procurorul tb sa afle raspuns. De ce ducea cu el la discoteca o crosa de golf? A primit darul pe strada, la pizzerie? Cel care a lovit de unde „a luat” crosa? O scapase celalalt, a luat-o din masina...?
- beat fiind, jandarmul le-a urmarit taxi-ul cu masina proprie sau cu alt taxi?
Jandarmul si-a chemat colegii si, probabil, dupa ce le-a aratat care sunt „impricinatii” a plecat la sediu, unde cei doi „dau cu ochii” de el cand sunt adusi in birou.
Sapte ofiteri (?) care au lucrat in seara aceea au fost dati afara – daca nu (si chiar daca) au contestat decizia se intelege ca, indirect (direct), au fost considerati vinovati (ar fi un pct castigat de baieti).
Audierile repetate sunt de natura a convinge procurorul ca cei doi nu se contrazic in declaratii si evenimentele s-au petrecut asa cum au declarat initial. O cercetare in care „cuvantul jandarmului impotriva cuvantului baietilor” pare sa fie baza poate dura mult, pt ca nu exista dovezi concrete. Da, fapta poate fi certa, dar vinovat ar putea fi oricine – pana la proba contrara, mai ales daca baietii au declarat ce li s-a cerut: ca au fost batuti de altcineva.
Dupa cate luni a depus jandarmul plangere ca baietii au vrut (nu au reusit) sa il talhareasca (tentativa la ac infractiune, in forma agravata)? Cum justifica faptul ca nu a depus ac plangere imediat ce a fost acuzat de abuz? Bineinteles, cercetarea se va prelungi – procurorul e obligat sa analizeze si acest nou aspect...
Avocatii ezita sa ii apere mai mult pt motivul dovezilor circumstantiale, a faptului ca un caz bazat pe „cuvantul unuia impotriva cuvantului celorlalti” e greu de instrumentat si de dovedit de partea cui este dreptatea.
Ce martori exista, propriu-zis? Eventual, angajatii de la pizzerie si eventuali cunoscuti (prezenti acolo) ai celor doi, care au iesit dupa ei si au vazut bataia... Clientii ocazionali ar putea fi gasiti mai greu si nu vor fi dispusi sa depuna marturie, sustinand ca n-au vazut mare lucru. Apoi, exista martori ca a venit „duba” la discoteca si cei doi au fost invitati politicos sa urce – dar nu sunt martori pt bataia primita ulterior. Taximetristul care i-a dus acasa i-a vazut plini de sange, dar nu poate afirma ca i-au batut jandarmii (chiar daca i-a vazut iesind din sediul acestora, nu a vazut ca au fost batuti acolo). Martorii au fost audiati? A declarat unul dintre ei, clar: „Da, acesta e individul care”...? Certificatele medicale dovedesc ca cei doi au fost batuti, dar nu dovedesc si cine e faptasul...
Cat despre arestul preventiv, nu cred ca instanta va fi de acord cu aplicarea acestei masuri – mai ales daca tinerii nu sunt cunoscuti ca fiind „genul recalcitrant”.
Am scris toate acestea pt a va arata ca nu e simpla o asemenea ancheta, dar adevarul poate iesi la iveala daca este exact asa cum declara cei doi baieti. Ca procurorul ii indeamna sa recunoasca talharia (care e tentativa, dupa cum pare sa reiasa din plangerea jandarmului) e tot ceva de genul „cuvantul unuia impotriva cuvantului celorlalti”...
Au nevoie de "nervi tari" si de sustinere pt a-si dovedi nevinovatia. Bafta!
bun gasit din nou.... revin cu amanunte in cazul dezbatut de noi pe acest topic si imi cer scuze ptr unele aspecte prezentate mai sus daca nu sunt conforme cu cele prezentate in articolul de pe adresa de mai jos,ramanand la latitudinea dvs sa hotarati care sunt mai credibile,cele prezentate de mine in calitatea de cunostina a victimelor,studiind totodata unele dovezi care mi-au fost puse la dispozitie si la care am avut acces,sau ancheta jurnalistica care a inceput si speram sa fie de folos...

[ link extern ]

am sa postez declaratiile de avere (care sunt publice) a celor care conduc institutia politiei din Caras-severin,aflata in slujba cetateanului si care aplica legea in modul cel mai drept,si sper sa vada toti cetetenii interesati,ce salarii au distinsii, pentru care mai si striga in strada ca doresc marirea lor,si care intra-devar le-ar merita ptr munca prestata...

(impartiti sumele anuale la 12 luni cat are un an si vedeti salariul lunar pentru munca prestata in folosul vostru)

DAN BORTES - Adj. sef I.P.J . C-S
[ link extern ]

SANDRU PETRU - Adj. sef I.P.J. C-S (ordine publica)
[ link extern ]

DUMITRU MICU - Sef I.P.J C-S
[ link extern ]

daca nu putei intra direct,facand click pe adresele de mai sus,copiati link-urile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz jandarmerie si organele de politie dumutaadrianred dumutaadrianred Buna. in cazul unei persoane suspecte de furt, din magazin alimentar,iar acesta este batut de catre jandarmerie si de catre poltie,urme vizibile. Se face ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva jandarmeriei romane ovidelu ovidelu am luat o amenda in care scrie \"azi, 24.12.2000 (in loc de 2008) a participat la un scandal in incinta clubului XXX impreuna cu veri si preteni acestuia\"... ... (vezi toată discuția)
O mare problema. dazanna dazanna unchiul meu este body-guard la o discoteca.intr-o seara el si colegul lui au avut o altercatie cu 2 scandalagii,din care unchiul meu s-a ales cu ceva ... (vezi toată discuția)