avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... licente software
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

licente software

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare:
Daca am preluat calculatoarele de la o societate comerciala (care avea licente software), licentele sunt valabile in continuare si pentru societatea care a preluat calculatoarele?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 02:46, 24 Noiembrie 2011
Exista mai multe tipuri de licentiere. Daca este vorba de licente monopost, pentru calculatoarele achizitionate, atunci raspunsul este da.
contaalexandru a scris:

Daca am preluat calculatoarele de la o societate comerciala (care avea licente software), licentele sunt valabile in continuare si pentru societatea care a preluat calculatoarele?

Depinde de tipul de licenta. In EULA (end user license agreement) gasiti toate detaliile legate de licentiere, drept de instrainare (transfer) samd. In Romania exista cateva companii mari, bine reprezentate din pdv legal, care pretind ca o licenta este valabila doar daca e insotita de stickerul caracteristic aplicatiei respective, dar si de factura fiscala. De exemplu, daca vanzatorul a specificat in factura emisa ca v-a vandut computere SH in configuratia X si licente WIndows XP (OEM), probabil ca nu trebuie sa va faceti griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)
Licenta software autodesk silviu68 silviu68 as dori sa cunosc daca se poate transfera/vinde licenta de utilizare software autodesk, de catre o societate comerciala, aflata in imposibilitatea derularii ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)