avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posibilitate modificare contract?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posibilitate modificare contract?

Buna seara, prin ordinul mmfps 1616/2011 a fost stabilit modelul cadru de cim. intrebarea mea este : acest model cadru este obligatoriu pt toata lumea in forma data de ei ? sau se pot adauga si alte clauze in continutul contractului standard , se poate schimba forma acestuia in sensul numerotarii capitolelor altfel ? multumesc anticipat si va rog da ti mi un cadrul legal dc exista aceasta posibilitate.
Cel mai recent răspuns: danielmarinescu , utilizator 07:27, 24 Noiembrie 2011
Art.20 Codul Muncii va ofera raspunsul:
(1) In afara clauzelor esentiale prevazute la art. 17, intre parti pot fi negociate si cuprinse in contractul individual de munca si alte clauze specifice.
(2) Sunt considerate clauze specifice, fara ca enumerarea sa fie limitativa:
a) clauza cu privire la formarea profesionala;
b) clauza de neconcurenta;
c) clauza de mobilitate;
d) clauza de confidentialitate.

Deci, enumerarea nu este limitativa,cf. textului de lege,puteti introduce la lit.L,(e)
din contractul cadru ,ordin 1616/2011,alte clauze.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract munca ramonaf ramonaf va rog sa mi spuneti ce clauze as putea pune in contractul meu de munca...functia de economist...care sa fie in avantajul meu...si de ce fel de clauze sa ma ... (vezi toată discuția)
Semnare contract confidentialitate pe termen nelimitat alexandrubirtoc alexandrubirtoc Buna seara. Mi se cere la firma la care lucrez sa semnez un contract de confidentialitate VALABIL PE TERMEN NELIMITAT. (toata viata) In cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Clauza contract angajare: obligat sa muncesc minim un an Jon_Doe Jon_Doe Buna seara, La actualul loc de munca detin contract pe durata nelimitata. Una din clauzele contractului spune ca daca demisionez la mai putin de un an de ... (vezi toată discuția)