avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dupa35 de ani pot fi data afara din invatamint
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dupa35 de ani pot fi data afara din invatamint

mai am 5 ani pina la pensionare.am gr I in invatamint mai trebuie sa particip la concursul de dosare daca se fac reduceri de personal?sunte protejati in vreun fel?
acum cei tineri au mult mai mule puncte cu ajutorul internetului -participind la concursuri pe net de unde se dau puncte.
Cel mai recent răspuns: Perspective , utilizator 11:32, 24 Noiembrie 2011
Sa inteleg ca dupa 35 de ani sunteti profesor suplinitor?
Daca sunteti profesor titular si intervine o reducere de activitate-adica postul Dvs. in scoala in care ati lucrat nu mai exista sau exista doar un numar insuficient de ore, Inspectoratul Scolar trebuie sa va ofere un alt post, respectiv completare a normei didactice.
Daca sunteti suplinitor, atunci va supuneti procedurilor de ocupare a unui post, la fel ca cei mai tineri sau cu mai putina experienta. Oricum, pentru vechimea in invatamant se acorda destule puncte la dosar pe care cei tineri nu au cum sa le obtina, nu? La fel pentru gradul didactic I pe care cei tineri nu au avut cum sa il obtina...
sunt titulara de 35 ani si am un punctaj de 45 puncte
o colega de 29 ani cu grII cu facultate cu 5carti scoase peste poape pt ca totul e posibil la noi in tara si nimeni nu ferivica nimic are 65 duncte
Stimata Doamna, cu tot respectul pentru experienta Dvs., a "scoate" 5 carti, chiar si "peste noapte" mi se pare un merit demn de a fi luat in considerare pentru stabilirea unei norme didactice. In plus, nimeni nu va impiedica sa procedati la fel. E dreptul fiecaruia sa vada care sunt criteriile pentru acordarea punctajelor si sa faca tot posibilul sa le indeplineasca.
De fapt, ce propuneti dumneavoastra? Sa se ia in considerare doar anii petrecuti la catedra? Ce se va intampla atunci cu tinerii profesori capabili care se perfectioneaza continuu? Vor fi condamnati sa ramana suplinitori navetisti? Mie imi suna a discriminare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate in invatamant Tetra Tetra Buna ziua, As dori sa imi raspundeti la o intrebare inlegatura cu acest subiect. Sunt profesor titular in Suceava. Eu insa locuiesc in Falticeni si in anul ... (vezi toată discuția)
Demisie din invatamant andreea3006 andreea3006 Sunt profesor titular de limba si literatura romana, am luat examenul de definitivat de anul acesta si doresc sa demisionez din motive personale. Inca nu mi-am ... (vezi toată discuția)