avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti, daca in cazul unui divort pronuntat din culpa unuia dintre soti, la cererea acestuia (sotului vinovat), paratului i se poate aproba un program de vizita al copilului asa cum doreste el (la domiciliul lui, in zilele, perioadele de sarbatori si vacante - solicitate numai de el).
In asteptarea raspunsului dvs, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:58, 24 Noiembrie 2011
Culpa in desfacerea casatoriei nu are legatura cu stabilirea programului de vizita al minorului, insa programul de vizita se va stabili in functie de interesul superior al minorului-varsta, program de alimentatie, odihna, scoala etc.
Daca celalalt parinte considera ca programul de vizita solicitat nu este unul in interesul minorului, acesta va arata care este programul de vizita cu care este de acord ( prin intampinare), modalitatea acestuia ( cu luare in domiciliu sau cu vizite numai la domiciliul minorului ) si va administra probe din care sa rezulte necesitatea stabilirii programului in varianta propusa.
Probele sunt-inscrisuri, martori, interogatoriu.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii hot. jud. referitoare la program vizitare minor buzeadrian buzeadrian Buna ziua, Am o sentinta definitiva si irevocabila cu privire la programul de vizitare a unui minor care suna cam asa: [obliga reclamanta(fosta sotie) sa ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori sara77 sara77 Am divortat,culpa comuna.La momentul respectiv m-am inteles cu fosta sotie in privinta vizitei copiilor insa acum intampin probleme,neputand sa-i vad ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor de 4 ani silvianitulescu silvianitulescu Am si eu o intrebare,ce sanse am sa obtin incredintarea definitiva a copilului ,in conditiile in care sotul meu a ispasit o pedeapsa de 2,8 ani pentru ... (vezi toată discuția)