Am si eu o intrebare,ce sanse am sa obtin incredintarea definitiva a copilului ,in conditiile in care sotul meu a ispasit o pedeapsa de 2,8 ani pentru tentativa de omor,iesind in luna ianuarie,conditionat .Eu fiindu-i alaturi in tot acest timp,cu speranta ca va iesii si vom fi o familie.
Eu i-am propus divortul la notariat ,oferindu-i dreptul sa vina sa ia fata de 2-3 ori pe saptamana, de dimineata pana seara,nefiind deacord ca fata mea sa doarma acolo,nedorind sa o derutez mai mult,insa el insista sa ii dau copilul, de 2 ori pe luna cate 2 zile, si jumatate din vacanta.
Eu nu pot accepta asta ,in primul rand ca nu e bine pentru ea,si in al 2-lea rand pt ca eu am crescut singura copilul asta ,iar acum el vine cu pretentii.Exista vre-o sansa ca el sa obtina in instanta ceea ce imi cere si mie ,Atarna cumva faptul ca el are cazier pt violenta?Astept raspuns urgent,si va multumesc anticipat!!!
Mie imi par intemeiate temerile dvs si va sfatuiesc sa solicitati un program de vizitare restrans deocamdata in raport de varsta minorului, de antecedentele tatalui, de lipsa lui de pana acum din viata copilului, de importanta unui camin stabil.
De altfel, aceasta perioada de vizitare restransa poate dura de exemplu pe durata termenului de reabilitare a fostului sot, timp in care acesta sa reia si sa consolideze relatia cu copilul si sa dea dovada ca poate face fata solicitarilor si nevoilor acestora pt o perioada mai mare de timp.
Obligatoriu se va face o ancheta psihosociala la domiciliul paratului, in vederea stabilirii unui program de vizitare.
In plus, in cadrul procesului, puteti sa faceti probatorii complexe cu interogatoriu, inscrisuri, martori, asa incat sa demonstrati ca nu este in interesul superior al minorului sa petreaca (cel putin deocamdata) prea mult timp cu minorul.
Va multumesc frumos,Eu i-am propus tatalui sa o viziteze ,si chiar sa o ia de dimineata pana seara ,de 2-3 ori pe saptamana,avand in vedere ca totusi nu locuim prea departe,insa nu este deacord.Nu-mi doresc sa-i desparte,vreau sa pastreze o legatura stransa,insa nu jucand bambilici cu copilul,astazi sta ma mami,si maine la tati. La domiciliu stabil ma refer.